Cupru Min a înregistrat un profit de 25 de milioane de lei în prima jumătate a anului

Cupru Min a înregistrat un profit de 25 de milioane de lei în prima jumătate a anului
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2017

Cupru Min Abrud, companie de stat care exploatează peste 60 % din rezervele de cupru ale României, a înregistrat în prima jumătate a acestui an un profit de 25 de milioane de lei și estimează că va realiza în acest an investiții în retehnologizare în valoare de 40 de milioane de lei, potivit conducerii companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul tehnic al Cupru Min Abrud, Gheorghe Chindriș, a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că societatea, care are integral capital de stat, a realizat în prima jumătate a acestui an un profit de 25 de milioane de lei și estimează că va termina anul cu un profit peste cel din 2016, scrie News.ro.

"Din 2006, Cupru Min este pe profit, anul trecut a fost un profit de 7 milioane (de euro – n.r.). Anul acesta până în prezent avem un profit în jur de 25 de milioane de lei”, a spus Chindriș, precizând că 60 % din rezerva de cupru a României este zăcământul exploatat de societate.

Hotelul Lido din Capitală va fi redeschis în decembrie și ar putea fi afiliat la rețeaua Trump CITEȘTE ȘI Hotelul Lido din Capitală va fi redeschis în decembrie și ar putea fi afiliat la rețeaua Trump

Potrivit sursei citate, societatea are în prezent 540 de locuri de muncă, dar va crește la 560 cât are aprobate fiind în prezent în proces de angajare de salariați.

Gheorghe Chindriș a mai spus că societatea este cea mai importantă companie din zona Abrud, asigurând un aport important la bugetul local prin taxele și impozitele plătite.

Întrebat cât este rezerva de cupru pe care compania o exploatează, Chindriș a răspuns că în prezent Cupru Min exploatează 2,4 tone pe an, ceea ce ar asigura 20 de ani de exploatare.

El a adăugat că în această perioadă compania asigură un fond de mediu din care ulterior, la terminarea exploatării, se va realiza ecologizarea zonei.

"Noi exploatăm cupru și avem reactivi care nu afectează mediul dar nu trebuie să ne ascundem mediu este afectat de orice exploatare(…)Se constituie fonduri acum ca atunci când se va închide exploatarea să redăm terenul agricultură, împăduriri sau orice altă activitate”, a mai spus oficialul Cupru Min.

Potrivit acestuia, societatea are și un plan de retehnologizare pentru care estimează că va aloca în acest an 40 de milioane de lei, prin care se vor face investiții în creșterea rentabilității astfel încât de la 83 % cupru recuperat în urma exploatării să se ajungă la 92%.

Cupru Min SA Abrud organizează, duminică, Ziua Minerului, un eveniment prin care marchează cei 40 de ani de activitate ai singurei companii din țară care produce concentrat de cupru. La eveniment participă și Ministrul Economiei, Mihai Viorel Fifor, și mai mulți oficiali guvernamentali.

viewscnt
Afla mai multe despre
cupru min
gheorghe chindris