Petrolul se apreciază, investitorii anticipând o prelungire a perioadei de reducere a producției OPEC

Petrolul se apreciază, investitorii anticipând o prelungire a perioadei de reducere a producției OPEC
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 21 nov 2017

Cotațiile internaționale ale petrolului s-au apreciat astăzi, investitorii anticipând o extindere a perioadei de reducere a producției cartelului statelor exportatoare de petrol (OPEC) și a altor state non-membre, printre care și Rusia, în cadrul unei reuniuni care va avea loc pe 30 noiembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul petrolului Brent (de referință la nivel global) a urcat marți dimineață cu 47 de cenți, fiind tranzacționat la ora 11:30 ora României la un nivel de 62,69 dolari pe baril. Și țițeiul de referință pe piața americană, West Texas Intermediate (WTI), s-a apreciat cu 32 de cenți, ajungând la 56,74 dolari pe baril.

Analiștii citați de Reuters se așteaptă ca, până la finalul întâlnirii OPEC de pe 30 noiembrie, Brent-ul să fluctueze într-un interval cuprins între 61 și 63 dolari pe baril.

Agenția Internațională a Energiei susține că, pe termen lung, SUA vor deveni lider mondial în producția de petrol și gaze CITEȘTE ȘI Agenția Internațională a Energiei susține că, pe termen lung, SUA vor deveni lider mondial în producția de petrol și gaze

Orice măsură adoptată de OPEC în afara prelungirii perioadei de reducere a producției ar fi considerată un eșec de către piață, ceea ce ar conduce la o depreciere a prețului internațional al petrolului.

Planurile OPEC sunt însă afectate de majorarea producției de petrol din formațiuni de șist din SUA. Potrivit firmei de consultanță Westwood Global Energy Group, producția americană va mai repede decât se anticipa. "Westwood Global Energy prognozează o creștere cu 18% a platformelor active în 2018, dar o creștere mai rapidă a cererii în anumite domenii de activitate, deoarece operatorii se concentrează pe eficiență", susține compania citată de Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
petrol
brent
wti
opec