Reper pentru evaluarea Transgaz. Societatea de Gaze Naturale a Spaniei vinde unitatea de distribuție din Columbia către canadienii de la Brookfield la o valoare de aproape 1 miliard de euro

Reper pentru evaluarea Transgaz. Societatea de Gaze Naturale a Spaniei vinde unitatea de distribuție din Columbia către canadienii de la Brookfield la o valoare de aproape 1 miliard de euro

Sursa foto: Dana Rothstein / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 nov 2017

Participația de 51,9% din acțiunile transportatorului de gaze naturale din Columbia a fost vândută de Societatea de Gaze Naturale a Spaniei către fondul pentru infrastructură al administratorului de active financiare Brookfield din Canada pentru 482 milioane euro. Prețul de 7,3 ori câștigul pretaxare EBITDA este apropiat de nivelurile la care sunt tranzacționate acțiunile Transgaz pe bursa românească.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacție majoră pe piața gazelor naturale. Brookfield Infrastructure Partners, parte a grupului canadian financiar Brookfield, cu active în administrare de aproape 240 miliarde de dolari, va lansa o ofertă publică de preluare pentru restul participațiilor de 48,1% din transportatorul de gaze naturale din Columbia, după ce a achiziționat deja, contra sumei de 482 milioane euro (568 milioane de dolari), pachetul majoritar al companiei columbiene de la Societatea de Gaze Naturale din Spania, transmite Reuters.

Mutarea canadienilor de la Brookfield aduce valoarea transportatorului de gaze naturale din Columbia la aproape 1 miliard de euro, valoare de 7,3 ori câștigul pretaxare EBITDA.

Valoarea de piață este apropiată de cea a transportatorului de gaze din România Transgaz Mediaș (TGN), care, la ultimul preț de închidere de la Bursa de Valori București de 389,00 lei/acțiune, este de 4,58 miliarde lei (990 milioane euro), o evaluare de 7,7 ori profitul net care anul trecut a fost de 595,71 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
transgay
brookfield
gaze naturale
spania
columbia
canada