Petrolul se ieftinește cu peste 5%, pe fondul aprecierii dolarului și al blocajelor din China

Petrolul se ieftinește cu peste 5%, pe fondul aprecierii dolarului și al blocajelor din China
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 apr 2022

Cotațiile petrolului scad accelerat în tranzacțiile de marți, pe fondul aprecierii dolarului și al blocajelor de activitate din China, așteptate să afecteze negativ cererea globală pe termen scurt.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ICE Dollar Index, indice ce urmărește evoluția dolarului în raport cu șase valute majore, a atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, punând presiune pe prețurile materiilor prime, scrie MarketWatch. Analiștii StoneX Group notează că Rezerva Federală (Fed) își menține tonul agresiv în privința majorării dobânzilor, semn că dolarul s-ar putea aprecia și mai mult pe parcursul anului.

În jurul orei 19:00 (ora României), prețul petrolului Brent era în scădere cu 5,1% față de referința de luni, la 107,41 dolari/baril. Petrolul West Texas Intermediate (WTI) consemna un declin apropiat, până la 102,12 dolari/baril.

Prețul gazelor naturale în Europa a revenit la nivelul anterior invaziei rusești CITEȘTE ȘI Prețul gazelor naturale în Europa a revenit la nivelul anterior invaziei rusești

Prețurile petrolului au crescut cu peste 1% ieri, țițeiul Brent depășind 114 dolari/baril în tranzacțiile intraday, în contextul în care întreruperile de producție din Libia au accentuat îngrijorările legate de oferta globală deja redusă pe fondul crizei din Ucraina.

Restricțiile anti-Covid din China au temperat însă scumpirile.

"În mod clar, blocajele regionale au durat mai mult decât anticipau mulți, astfel că acest lucru va avea un impact mai mare asupra cererii de petrol pe termen scurt”, arată analiștii ING într-o notă.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi petrol
apreciere dolar
blocaje china
razboi rusia ucraina