Petrolul și-a revenit de la minimul ultimelor peste 3 săptămâni și urcă peste 64 dolari, după ce Trump a acceptat o întâlnire istorică cu Kim Jong-un

Petrolul și-a revenit de la minimul ultimelor peste 3 săptămâni și urcă peste 64 dolari, după ce Trump a acceptat o întâlnire istorică cu Kim Jong-un
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 mar 2018

Cotațiile petrolului și-au revenit de la minimul ultimelor peste trei săptămâni atins joi, pe fondul sentimentului ușor pozitiv creat de anunțul președintelui american Donald Trump legat de o potențială întâlnire cu liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piețele au reacționat pozitiv la anunțul Casei Albe, potrivit căruia Trump a acceptat să se întâlnească cu Kim Jong-un, o dată provizorie fiind stabilită pentru luna mai.

În jurul orei 15:10, petrolul Brent cu livrare în mai era tranzacționat la 64,29 dolari pe baril, în creștere cu circa 1,1% față de referință, după ce ieri a coborât sub pragul de 64 dolari, la cel mai scăzut nivel începând cu jumătatea lunii frebruarie.

‘Super Mario’ Draghi înainte de anunțul lui Trump privind taxele pe oțel: Dacă impui tarife aliaților, atunci cine sunt inamicii? CITEȘTE ȘI ‘Super Mario’ Draghi înainte de anunțul lui Trump privind taxele pe oțel: Dacă impui tarife aliaților, atunci cine sunt inamicii?

Petrolul West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în aprilie era în urcare cu 0,9%, la 60,65 dolari barilul. Prețul WTI a scăzut, de asemenea, la minimul ultimelor peste trei săptămâni ieri, după ce Administrația americană pentru Informații în Energie (EIA) a raportat o reducere sub estimări a stocurilor săptămânale de gaze naturale.

Datele au fost publicate la o zi după ce EIA a anunțat că producția de petrol din SUA a continuat să crească rapid, pentru a doua săptămână consecutivă.

“Întâlnirea potențială dintre Trump și liderul nord-coreean reprezintă un risc în minus pe partea de cerere. Momentan, prețurile își revin ușor de la nivelurile de ieri”, a spus Olivier Jakob, director Petromatrix, citat de MarketWatch.

Analiștii avertizează însă că prețurile pot scădea din nou.

 “Creșterea accelerată a producției din SUA continuă să pună presiune pe vânzare. Până la urmă, exploatearea petrolului de șist la prețuri de peste 60 dolari/baril este atractivă”, potrivit Commerzbank.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
pret
evolutii