UniCredit vrea să vândă un parc eolian din Germania pentru peste 1 miliard de euro

UniCredit vrea să vândă un parc eolian din Germania pentru peste 1 miliard de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mar 2018

O filială a UniCredit lucrează la vânzarea parcului eolian Bard Offshore 1 deținut în apele germane ale Mării Nordului, tranzacție care ar putea fi evaluată la peste 1 miliard de euro, au declarat persoanle apropiate situației, citate de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ocean Breeze Energy scoate la vânzare întregul parc eolian, au spus două surse. Una dintre personae a menționat posibila evaluare a vânzării, scrie News.ro.

Reprezentanții UniCredit, care deține Ocean Breeze, au refuzat să comenteze.

Parcul eolian Bard Offshore 1 are capacitatea de a produce 400 de megawați de energie, generată de 80 de turbine. Bard Offshore 1 a fost dat în folosință în 2013, după mai mulți ani de întârzieri. Potrivit datelor Bloomberg New Energy Finance, proiectul mai are încă 16 ani dintr-un acord încheiat cu guvernul german pentru achiziția de energie.

România trebuie să transpună în legislație normele pentru calcularea și raportarea emisiilor de gaze generate de carburanți CITEȘTE ȘI România trebuie să transpună în legislație normele pentru calcularea și raportarea emisiilor de gaze generate de carburanți

Proiectul a fost dezvoltat de Bard Engineering la un cost de 1,2 miliarde de euro și finanțat de UniCredit și  European Investment Bank.

Bard a fost restructurată în 2013, în urma unor dificultăți financiare, iar compania a ajuns în proprietatea UniCredit la sfârșitul anului respectiv. UniCredit a reevaluat în scădere activele cu 240 de miliarde de euro, măsură legată de Bard Offshore 1, potrivit raportului anual al băncii din 2013.

Vânzarea ar putea atrage interesul unor investitori instituționali interesați de fondurile stabile generate de vânzările de electricitate contractate și al companiilor energetice care dețin proiecte în apropiere.

Turbinele se află la 100 de kilometri în largul coastei de nord-vest a Germaniei la Marea Nordului, aproape de facilitățile Veja Mate și Albatros.

Banca americană JPMorgan Chase acorsă consultanță în procesul de vânzare, potrivit surselor.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
bard offshore 1