Piața intraday de energie din România a fost cuplată cu alte 20 de țări din Europa

Piața intraday de energie din România a fost cuplată cu alte 20 de țări din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 nov 2019

Piața intraday de energie din România a fost cuplată marți după-amiaza cu piețele similare din alte 20 de țări europene, iar primele cantități de energie au fost deja livrate în cursul nopții trecute, a declarat, miercuri, Victor Ionescu, directorul operatorului bursier OPCOM.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Este vorba despre Bulgaria, Ungaria, Croația, Republica Cehă, Polonia, Slovenia, Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Letonia, Lituania, Norvegia, Suedia, Olanda, Portugalia și Spania, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Fostul șef al Transelectrica, Marius Carașol, reținut pentru înșelăciune și uz de fals CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fostul șef al Transelectrica, Marius Carașol, reținut pentru înșelăciune și uz de fals

"Acest lucru înseamnă că toți traderii din România vor avea la dispoziție aceleași instrumente de tranzacționare ca și în celelalte 20 de țări europene și există posibilitatea de a efectua tranzacții transfrontaliere cu energie. Este o etapă care dovedește determinarea noastră de a fi pe piața europeană de energie, pe cele mai performante platforme și cu regulile europene. Este un proces foarte complex și o mare provocare pentru noi", a precizat Ionescu.

Cuplarea piețelor intraday înseamnă practic că toți traderii din țările cuplate folosesc aceeași platformă informatică pentru tranzacționare, care oferă transparență totală privind prețurile și volumele tranzacționate.

viewscnt
Afla mai multe despre
intraday
energie
opcom