Președintele din Ecuador a declarat o nouă stare de urgență, din cauza unei crize energetice

Președintele din Ecuador a declarat o nouă stare de urgență, din cauza unei crize energetice
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2024

Președintele Ecuadorului, Daniel Noboa, a declarat vineri o a doua stare de urgență, din cauza crizei energetice care a dus deja la raționalizarea consumului în țara sud-americană, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Noboa, care a preluat mandatul în noiembrie, a declarat o urgență energetică și a instituit întreruperi ale furnizării de curent la începutul acestei săptămâni, dar tăierile vor fi suspendate duminică pentru un referendum pe care pare să îl câștige cu o serie de măsuri de securitate, potrivit News.ro.

Prima sa declarație de urgență, în ianuarie, a încercat să tempereze criminalitatea în creștere, permițând mai multă coordonare între armată și poliție.

În starea de urgență de 60 de zile de sâmbătă, Noboa a desfășurat armata și poliția pentru a păzi infrastructura energetică, potrivit unui decret publicat pe site-ul biroului său.

FOTO Grup elvețian a început dezvoltarea celui mai mare parc fotovoltaic plutitor din România CITEȘTE ȘI FOTO Grup elvețian a început dezvoltarea celui mai mare parc fotovoltaic plutitor din România

Cea mai recentă stare de urgență este menită ”să garanteze continuitatea serviciului public de energie electrică”, potrivit decretului.

O secetă cauzată parțial de fenomenul climatic cunoscut sub numele de El Nino a afectat barajele hidroelectrice, care produc cea mai mare parte a energiei Ecuadorului.

viewscnt
Afla mai multe despre
daniel noboa
ecuador
criza energetica