Prețul benzinei premium a trecut de 7 lei. LISTĂ prețurile la motorină și la benzina standard

Prețul benzinei premium a trecut de 7 lei. LISTĂ prețurile la motorină și la benzina standard
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 oct 2021

Prețul benzinei premium a depășit 7 lei pe litru la pompă, cu 40% mai mult decât anul trecut, când un litru de carburant costa sub 5 lei, potrivit datelor din Monitorul Prețurilor la carburanți, aplicație lansată de Consiliul Concurenței în urmă cu doi ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas și Federatia Patronală Petrol și Gaze (FPPG).

Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Astfel, cele mai mari prețuri, respectiv 7,09 lei pe litru, sunt în benzinăriile OMV și Gazprom. Rompetrol are, de asemenea, un preț de 7,07 lei pe litru pentru motorina premium, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI Descoperă cardul cu care ai reduceri la carburanți OMV. Îl comanzi online și ai reduceri automat la pompă

Și celelalte benzinării au prețuri apropiate: Petrom - 6,88 lei, MOL - 6,99 lei, Lukoil - 6,76 lei, Socar - 6,59 lei.

Cea mai scumpă benzină standard este 6,5 lei.

În ceea ce privește benzina standard, Gazprom este cel mai scump, cu 6,5 lei pe litru, urmat de OMV și Rompetrol, cu 6,49 lei. Alte prețuri sunt Petrom - 6,43 lei, MOL - 6,27 lei, Lukoil - 6,06 lei și Socar - 6,09 lei.

Prețurile la motorina premium au ajuns la 6,81 lei (Gazprom). OMV și Rompetrol comercializează un litru cu 6,8 lei, în timp ce Petrom - 6,55 lei, MOL - 6,69 lei, Lukoil - 6,35 lei, Socar - 6,39 lei.

Motorina standard costă 6,32 lei pe litru la Gazprom și 6,31 lei la OMV și Rompetrol. Petrom vinde un dieselul cu 6,25 lei, MOL - 6,17 lei, Lukoil - 5,99 lei, Socar - 6,09 lei.

Prețurile menționate sunt cele valabile pentru vineri, 8 octombrie, în benzinăriile OMV, Petrom, Rompetrol, Lukoil și MOL de pe Autostrada Soarelui și din apropierea ei, stațiile Gazprom de pe A1 și Socar din Chiajna.

Jumătate din prețul benzinei și motorinei sunt taxe și accize.

Din prețul final de la pompă, aproximativ jumătate reprezintă acciza și TVA, care se virează la bugetul statului.

Totodată, prețul petrolului atinge, în aceste zile, cel mai mare nivel din 2014 încoace, ca urmare a cererii crescute de produse energetice, depășind marți 80 de dolari pe baril pe bursa americană. Vineri, barilul se tranzacționa cu 79,44 dolari.

Anul trecut în această perioadă, petrolul costa 40 de dolari pe baril, potrivit Bloomberg.

Platforma online "Monitorul prețurilor carburanților" a fost lansată în 2019 de Consiliul Concurenței și afișează prețurile practicate de către șase rețele de benzinării din România - OMV Petrom, Rompetrol, MOL, Lukoil, Socar și Gazprom, însumând peste 1.300 de stații de distribuție.

viewscnt
Afla mai multe despre
benzina
motorina