Prețul petrolului a coborât sub 35 dolari/baril la New York, pentru prima dată din februarie 2009

Prețul petrolului a coborât sub 35 dolari/baril la New York, pentru prima dată din februarie 2009
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 dec 2015

Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI) a scăzut luni pe bursa de la New York sub nivelul de 35 dolari/baril pentru prima dată din februarie 2009, după ce Iranul a reiterat intenția de a majora exporturile de țiței în contextul ridicării sancțiunilor economice internaționale, amplificând îngrijorările privind surplusul de petrol la nivel mondial, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cotațiile contractelor futures pentru petrolul WTE cu livrare în luna ianuarie au scăzut cu 2,7%, la 34,67 dolari/baril, cel mai redus nivel începând cu 19 februarie 2009. Săptămâna trecută, cotațiile WTE au pierdut aproape 11% din valoare, cea mai abruptă scădere săptămânală din ultimul an, iar investitorii americani mizează pe continuarea trendului.   

Nu există "absolut nicio șansă" ca Iranul să își decaleze strategia pentru creșterea exporturilor de petrol, în pofida declinului prețurilor pe piețele internaționale, a declarat adjunctul ministrului iranian al Petrolului, Amir Hossein Zamaninia. Iranul speră să reia exporturile de petrol începând cu luna ianuarie, odată cu anularea sancțiunilor impuse de statele din Vest din cauza programului nuclear al țării.

Pe bursa de la Londra, prețul petrolului Brent a coborât luni cu 3,8%, la 36,48 dolari/baril, atingând un nou minim al ultimilor șapte ani.

Cotațiile aurului negru au scăzut puternic începând cu săptămâna trecută, după ce Organizația Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) a renunțat să mai stabilească un plafon pentru producția zilnică. Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie (IEA), excesul de petrol din piața globală se va menține pe tot parcursul anului viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret
cotatie
cotatii
brent
wti