Prețul petrolului Brent a depășit 83 de dolari pe baril

Prețul petrolului Brent a depășit 83 de dolari pe baril
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 ian 2022

Prețul petrolului Brent a urcat marți la peste 83 de dolari pe baril, susținut de oferta limitată și de așteptările că creșterea numărului de cazuri de coronavirus și răspândirea variantei Omicron nu vor deturna redresarea cererii globale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lipsa capacității de producție în unele țări a făcut ca suplimentarea livrărilor de către Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) să fie sub creșterea permisă în baza unui pact cu aliații săi, scrie News.ro.

Guvernul vrea bani de la UE pentru mini-reactoarele nucleare americane CITEȘTE ȘI Guvernul vrea bani de la UE pentru mini-reactoarele nucleare americane

În ceea ce privește cererea, președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat marți că se așteaptă ca impactul economic al variantei Omicron să fie de scurtă durată, adăugând că trimestrele următoare ar putea fi foarte pozitive pentru economie după ce Omicron se va diminua.

Cotația țițeiului Brent a urcat cu 2,6 dolari, sau cu 3,22%, până la 83,46 dolari pe baril, la cel mai ridicat nivel de la începutul lunii noiembrie, după ce a pierdut 1% în sesiunea anterioară.

Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, a crescut cu 2,75 de dolari, sau cu 3,5%, la 80,97 dolari pe baril, de asemenea cel mai mare nivel de la mijlocul lunii noiembrie. Luni, cotația petrolului WTI a scăzut cu 0,8%.

”O combinație de fapte, că cererea va fi mai puternică decât era anticipat și că oferta OPEC ar putea să nu crească la fel de repede ca cererea este motivul pentru care cresc prețurile”, a declarat Phil Flynn, analist senior la Price Futures Group.

Economiile majore au evitat revenirea la restricții severe, chiar dacă numărul cazurilor de coronavirus a crescut.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret