Prețul petrolului scade la cel mai redus nivel din ultimii 7 ani, pe fondul îngrijorărilor privind supraproducția

Prețul petrolului scade la cel mai redus nivel din ultimii 7 ani, pe fondul îngrijorărilor privind supraproducția
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 dec 2015

Prețul petrolului Brent a coborât vineri la cel mai scăzut nivel din ultimii șapte ani, după ce Agenția Internațională pentru Energie (IEA) a avertizat, într-un raport, că excesul de petrol din piața globală se va menține pe tot parcursul anului viitor, în condițiile în care OPEC a refuzat să reducă producția zilnică, scriu Bloomberg și MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația petrolului Brent a scăzut cu 2,1% după prima jumătate a sesiunii bursiere de la Londra, la 38,9 dolari/baril, cea mai reducă cotație începând cu anul 2008.

De cealaltă parte a Atlanticului, prețul petrolului WTE a coborât cu 1,1%, la 36,45 dolari/baril, nivel apropiat de minimul ultimilor șapte ani.  

Surplusul de petrol din piețe se va menține pe tot parcursul anului viitor, pe fondul scăderii cererii la nivel mondial și al determinării OPEC de a maximaliza producția, potrivit unui raport al IEA publicat vineri.

Organizația Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), care acoperă aproape 40% din producția globală de petrol, a decis, săptămâna trecută, să păstreze producția zilnică la nivelul înregistrat pe parcursul ultimelor luni, de 31,5 miliarde de barili, renunțând la stabilirea unui plafon de producție.

Joi, OPEC a anunțat că organizația a produs în noiembrie peste 31,69 milioane de barili/zi, cu 230.000 de barili/zi mai mult decât în luna anterioară. Producția din noiembrie s-a situat la cel mai ridicat nivel din aprilie 2012.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
brent
wte
supraproductie
cotatii
pret