Prețul petrolului scade pe fondul creșterii numărului de infecții cu noul coronavirus

Prețul petrolului scade pe fondul creșterii numărului de infecții cu noul coronavirus
scris 15 oct 2020

Prețul țițeiului a scăzut joi, după avansul înregistrat în ziua anterioară, deoarece creșterea numărului de infecții cu noul coronavirus pe plan mondial a sporit temerile privind creșterea economiei și redresarea cererii de petrol, transmite Reuters.

Cotația futures a barilului de petrol 'light sweet crude' a scăzut joi cu 0,24 dolari, la 40,80 dolari, în timp ce cotația futures a barilului de petrol Brent din Marea Nordului a coborât cu 0,28 dolari, până la 43,04 dolari, scrie Agerpres.

Statele europene impun noi restricții pentru a ține sub control extinderea pandemiei de coronavirus, iar India, al treilea mare consumator de petrol, este în grafic să depășească SUA la cel mai mare număr de infecții cu Covid-19 pe plan mondial.

Tranzacție surpriză: Britanicii de la Prospex Oil&Gas vând participația la concesiunea Suceava, unde erau parteneri cu unul dintre fiii miliardarului uzbec Ibragimov CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: Britanicii de la Prospex Oil&Gas vând participația la concesiunea Suceava, unde erau parteneri cu unul dintre fiii miliardarului uzbec Ibragimov

"Traderii sunt extrem de îngrijorați de amploarea restricțiilor impuse pentru a ține sub control extinderea pandemiei", a explicat Stephen Innes, de la Axi.

La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotația barilului de petrol 'light sweet crude' cu livrare în luna noiembrie a crescut miercuri cu 0,84 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 41,04 dolari.

La bursa ICE Futures, cotația barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna decembrie a urcat miercuri cu 0,87 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 43,32 dolari.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret
coronavirus