Prețul petrolului scade pe fondul creșterii numărului de infecții cu noul coronavirus

Prețul petrolului scade pe fondul creșterii numărului de infecții cu noul coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 oct 2020

Prețul țițeiului a scăzut joi, după avansul înregistrat în ziua anterioară, deoarece creșterea numărului de infecții cu noul coronavirus pe plan mondial a sporit temerile privind creșterea economiei și redresarea cererii de petrol, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația futures a barilului de petrol 'light sweet crude' a scăzut joi cu 0,24 dolari, la 40,80 dolari, în timp ce cotația futures a barilului de petrol Brent din Marea Nordului a coborât cu 0,28 dolari, până la 43,04 dolari, scrie Agerpres.

Statele europene impun noi restricții pentru a ține sub control extinderea pandemiei de coronavirus, iar India, al treilea mare consumator de petrol, este în grafic să depășească SUA la cel mai mare număr de infecții cu Covid-19 pe plan mondial.

Tranzacție surpriză: Britanicii de la Prospex Oil&Gas vând participația la concesiunea Suceava, unde erau parteneri cu unul dintre fiii miliardarului uzbec Ibragimov CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: Britanicii de la Prospex Oil&Gas vând participația la concesiunea Suceava, unde erau parteneri cu unul dintre fiii miliardarului uzbec Ibragimov

"Traderii sunt extrem de îngrijorați de amploarea restricțiilor impuse pentru a ține sub control extinderea pandemiei", a explicat Stephen Innes, de la Axi.

La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotația barilului de petrol 'light sweet crude' cu livrare în luna noiembrie a crescut miercuri cu 0,84 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 41,04 dolari.

La bursa ICE Futures, cotația barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna decembrie a urcat miercuri cu 0,87 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 43,32 dolari.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret
coronavirus