Prețul țițeiului se prăbușește, din cauza capacităților de stocare reduse și a declinului cererii

Prețul țițeiului se prăbușește, din cauza capacităților de stocare reduse și a declinului cererii
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2020

Prețul țițeiului a scăzut din nou marți, din cauza temerilor privind reducerea capacităților de stocare pe plan global și a redresării lente a cererii, după ce mai multe țări vor începe să relaxeze restricțiile impuse asupra activității economice pentru stopa extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotația barilului de petrol 'light sweet crude' cu livrare în luna iunie a scăzut cu 4,16 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 12,78 dolari. În cursul ședinței de marți, cotațiile futures au scăzut la 10,64 dolari pe baril, apoi s-au redresat ușor, la 11,12 dolari pe baril, scrie Agerpres.

OMV Petrom împarte 48% din profit ca dividende în pofida prăbușirii prețurilor la carburanți, petrol și gaze. Statul român încasează 362 milioane de lei CITEȘTE ȘI OMV Petrom împarte 48% din profit ca dividende în pofida prăbușirii prețurilor la carburanți, petrol și gaze. Statul român încasează 362 milioane de lei

La bursa ICE Futures, cotația barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna iunie a scăzut luni până la 20,07 dolari. În cursul ședinței de marți, cotațiile futures au scăzut la 18,85 dolari pe baril, apoi s-au redresat ușor, la 19,09 dolari pe baril. Contractul pentru petrolul cu livrare în luna iunie expiră la 30 aprilie.

Riscurile la adresa cererii, pe fondul efectelor epidemiei, au reînviat temerile privind accesibilitatea capacităților de stocare, apreciază analiștii.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret