Prețurile electricității cresc puternic în Europa Occidentală, din cauza gerului

Prețurile electricității cresc puternic în Europa Occidentală, din cauza gerului
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 ian 2017

Prețurile electricității au crescut puternic în Europa Occidentală, în unele state la cel mai ridicat nivel după 2008, temperaturile anormal de scăzute provocând pene de curent și greve ale muncitorilor, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețurile electricității din Germania și Belgia au urcat la un nivel maxim după 2008, iar în Franța la cel mai ridicat nivel din ultimele șase săptămâni, scrie News.ro.

Temperaturile din nord-vestul Europei sunt prognozate să scadă în această săptămână cu până la 5 grade Celsius sub media ultimilor 30 de ano.

Frigul este pe cale să mărească cererea de electricitate din Franța la un nou nivel record, în această săptămână, ceea ce coincide cu disponibilitatea scăzută a energiei hidro, după cel mai secetos decembrie după 1959, și a opririlor de activitate la centralele nucleare.

Gerul a provocat și anularea unor curse pe aeroportul din Frankfurt, pene de energie în Elveția și restricții de trafic pe râurile blocate de gheață.

Șantiere navale, producători auto, hypermarketuri, televiziuni și mari companii din energie, pe lista celor cărora le poate fi limitat consumul de curent în caz de criză CITEȘTE ȘI Șantiere navale, producători auto, hypermarketuri, televiziuni și mari companii din energie, pe lista celor cărora le poate fi limitat consumul de curent în caz de criză

Prețul energiei electrice din Germania, cu livrare marți, a urcat la 90.5 euro pe megawatt-oră, cel mai ridicat nivel consemnat după noiembrie 2008, potrivit datelor brokerilor. În Belgia, prețul a crescut la cel mai ridicat nivel după mai 2008, la 110 euro pe megawatt-oră. În Germania și Cehia, contractele similare au fost stabilite la un nivel maxim după februarie 2012, la licitații organizate duminică.

viewscnt
Afla mai multe despre
pretul electricitatii