Prețurile mai ridicate la energie au majorat câștigurile Engie în primul trimestru din 2023

Prețurile mai ridicate la energie au majorat câștigurile Engie în primul trimestru din 2023
scris 11 mai 2023

Compania energetică franceză Engie a raportat creșterea câștigurilor trimestriale, în urma prețurilor mai ridicate la energie în Europa, și a estimat că performanța sa anuală va fi probabil la limita superioară a previziunilor sale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a înregistrat în primul trimestru din 2023 un profit înainte de taxe și dobânzi (EBIT), excluzând energia nucleară, de 3,8 miliarde de euro (4,2 miliarde de dolari), un avans de 30% față de anul precedent, scrie Agerpres.

Undă verde: Holcim România își extinde divizia de betoane cu o nouă achiziție CITEȘTE ȘI Undă verde: Holcim România își extinde divizia de betoane cu o nouă achiziție

Veniturile din energia regenerabilă au crescut cu peste 30%, în urma prețurilor mai ridicate la energie și a majorării generării de energie hidroelectrică în Franța și Portugalia, dar și a noilor capacități care au intrat în funcțiune.

După prețurile ridicate la gaze de anul trecut, provocate de oprirea aprovizionării din Rusia, după invadarea Ucrainei, volatilitatea de pe piața gazelor a început să se stabilizeze iar câștigurile din tranzacționare rămân pozitive, a informat Engie.

"Per ansamblu, Engie a început 2023 destul de bine, majoritatea activităților noastre înregistrând creștere în primul trimestru", a declarat Pierre-François Riolacci, vicepreședinte executiv la divizia financiară.

Grevele din acest an din Franța costă Engie aproximativ 60 milioane de euro deoarece centralele termice nu au putut funcționa la capacitate deplină iar infrastructura, cum ar fi terminalele de import de gaze naturale lichefiate (GNL), a fost utilizată insuficient, a adăugat Riolacci.

viewscnt
Afla mai multe despre
engie
energie