Prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ 2% după date economice din SUA care sugerează noi creșteri ale dobânzilor

Prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ 2% după date economice din SUA care sugerează noi creșteri ale dobânzilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2023

Prețurile petrolului au scăzut miercuri cu aproximativ 2%, în tranzacții volatile, punând capăt creșterilor din ultimele trei zile, deoarece datele economice din SUA au sugerat că Rezerva Federală ar putea majora în continuare ratele dobânzilor în încercarea sa de a combate inflația, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Prețul țițeiului Brent a scăzut cu 1,48 dolari, sau cu 1,9%, la 75,96 dolari pe baril, în timp ce țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 1,63 dolari, sau cu 2,2%, la 72,08 dolari pe baril, scrie News.ro.

DECIZIE Deal-ul Romgaz-Duro Felguera pentru finalizarea Iernut. Cât încasează Romelectro CITEȘTE ȘI DECIZIE Deal-ul Romgaz-Duro Felguera pentru finalizarea Iernut. Cât încasează Romelectro

Prețurile de consum din SUA au crescut în aprilie, mărind probabilitatea ca Fed să mențină ratele dobânzilor ridicate pentru moment.

Creșterea ratelor dobânzilor la nivel mondial a afectat prețurile petrolului în ultimele luni, deoarece traderii sunt îngrijorați de prăbușirea economiei într-o recesiune.

”Prețurile petrolului au fost deprimate de temerile legate de creșterea economică, din cauza crizei bancare și a slăbiciunii sezoniere, normală în timpul primăverii, pe măsură ce cererea de energie se moderează”, a declarat Jay Hatfield, CEO al Infrastructure Capital Management.

Stocurile de țiței din SUA au crescut săptămâna trecută cu aproximativ 3 milioane de barili, din cauza unei alte eliberări din rezervele naționale și a unei scăderi a exporturilor, a declarat Administrația pentru Informații Energetice.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret