Prețurile petrolului au atins cele mai reduse niveluri din ultimele șapte luni, din cauza ofertei excedentare

Prețurile petrolului au atins cele mai reduse niveluri din ultimele șapte luni, din cauza ofertei excedentare
scris 20 iun 2017

Prețurile petrolului au coborât marți la cele mai reduse niveluri din ultimele șapte luni, în urma informațiilor legate de creșterea ofertei mai multor state producătoare mari, tendință care a subminat încercările OPEC și alte altor furnizori de a susține piața prin limitarea producției, transmite Reuters.

Cotația petrolului Brent, de referință la bursa din Londra, a scăzut cu 1,29 dolari, la 45,62 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins după 15 noiembrie 2016, cu două săptămâni înainte ca OPEC și alți producători să convină reducerea producției cu 1,8 milioane de barili pe zi. Ulterior, petrolul Brent a fost tranzacționat în declin cu 1,1 dolari, la 45,81 dolari pe baril, scrie News.ro.

Prețul petrolului american cu livrare în iulie, pentru contractele care expiră marți, a coborât cu 1,27 dolari, la 42,93 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins din 14 noiembrie, înainte de a reveni la circa 43,1 dolari pe baril.

STUDIU În România, femeile ocupă 10% din locurile din consiliile de administrație ale companiilor mari listate CITEȘTE ȘI STUDIU În România, femeile ocupă 10% din locurile din consiliile de administrație ale companiilor mari listate

Cotațiile ambelor tipuri de petrol sunt cu peste 15% sub nivelul de la sfârșitul lunii mai, când OPEC, Rusia și alte state producătoare ay prelungit acordul de limitare a livrărilor până în martie 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrolul