Transelectrica cumpără energie de 5,4 milioane euro de la Nuclearelectrica

Transelectrica cumpără energie de 5,4 milioane euro de la Nuclearelectrica
scris 20 iun 2017

Transportatorul de energie Transelectrica a semnat un contract cu producătorul de energie nucleară Nuclearelectrica pentru achiziția de energie electrică în valoare de peste 24,67 milioane lei (5,38 milioane euro), fără TVA, au anunțat cele două companii controlate de stat.

Conform contractului, Nuclearelectrica (SNN) va livra Transelectrica (TEL) energie electrică angro în perioada 1 iulie 2017 – 31 decembrie 2018.

Ambele companii sunt controlate de stat. Acționarul majoritar al Nuclearelectrica este Ministerul Energiei, cu o participație de 82,49%, în timp ce Ministerul Economiei deține 58,69% din acțiunile Transelectrica.

ANRE dezbate reguli de tranzacționare a gazelor pe Bursa Română de Mărfuri, deși deputații din Comisia de Industrii vor monopol pentru OPCOM CITEȘTE ȘI ANRE dezbate reguli de tranzacționare a gazelor pe Bursa Română de Mărfuri, deși deputații din Comisia de Industrii vor monopol pentru OPCOM

Cele două companii au evoluții divergente pe bursa de la București după primele ore de tranzacționare marți. Titlurile Transelectrica sunt în creștere cu 0,53%, la 28,20 lei/unitate, în timp ce prețul acțiunilor Nuclearelectrica înregistrează o corecție de 0,46%, până la 6,55 lei/unitate.

De la începutul anului, producătorul de energie nucleară a consemnat un avans de 36,94% la nivelul acțiunilor. De cealaltă parte, valoarea acțiunilor Transelectrica s-a redus cu 3,94%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
transelectrica
nuclearelectrica
energie electrica
contract
achizitie