Prețurile petrolului au crescut

Prețurile petrolului au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2022

Prețurile petrolului au crescut luni cu 1,5%, dar s-au menținut aproape de minimele ultimelor luni, în tranzacții volatile, datele economice pozitive din China și Statele Unite alimentând speranțele referitoare la cerere, în pofida temerilor sâcâitoare de recesiune, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 1,44 dolari, sau cu 1,5%, la 96,35 dolari pe baril până la ora 16:35 GMT, scrie News.ro.

VIDEO Grindeanu a început monitorizarea aeriană a șantierelor CITEȘTE ȘI VIDEO Grindeanu a început monitorizarea aeriană a șantierelor

Cotația țițeiului american West Texas Intermediate a fost de 96,33 dolari pe baril, în creștere cu 1,38 dolari sau cu 1,5%.

Săptămâna trecută, temerile că o recesiune ar putea afecta cererea de energie au făcut ca prețurile petrolului Brent pe termen de o lună să scadă cu 13,7%, până la cel mai redus nivel din februarie. A fost cea mai mare scădere săptămânală a prețului petrolului Brent din aprilie 2020, în timp ce cotația petrolului WTI a pierdut 9,7%.

Ambele contracte au recuperat unele pierderi vineri, după ce creșterea locurilor de muncă în Statele Unite, cel mai mare consumator de petrol din lume, a accelerat în mod neașteptat în iulie.

”Încă o dată, influențele macro s-au infiltrat înapoi pe această piață, mai ales în ceea ce privește numărul de angajați de vineri, economia ar trebui să ne ofere o cerere de benzină mult mai bună decât vedem”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital în New. York.

Duminică, China a surprins, de asemenea, piețele cu o creștere mai rapidă decât se aștepta a exporturilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret