Prețurile petrolului au crescut cu 2%, susținute de date privind cererea și economia SUA

Prețurile petrolului au crescut cu 2%, susținute de date privind cererea și economia SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 dec 2021

Prețurile petrolului au crescut joi cu 2%, susținute de cererea record din SUA, scăderea stocurilor de țiței și perspectivele economice optimiste din partea Rezervei Federale, care au depășit temerile că varianta Omicron a coronavirusului va afecta consumul global, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Țițeiul și alte active cu risc, cum ar fi acțiunile, au primit, de asemenea, un impuls după ce Fed a publicat o perspectivă economică optimistă, ridicând optimismul investitorilor chiar dacă banca centrală a SUA a semnalat încetarea stimulentelor monetare, scrie News.ro.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

”Piața se temea de ceea ce urma să facă Fed și, acum, că știm cu ce avem de-a face, piața se redresează”, a declarat Phil Flynn, analist senior în Chicago.

Țițeiul Brent a fost cotat în creștere cu 1,76%, până la 75,18 dolari pe baril, în timp ce țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) a avansat cu 2, 1% la 72,39 dolari pe baril.

Cererea a crescut în 2021 după prăbușirea de anul trecut. Miercuri, Administrația pentru Informații în Domeniul Energiei din SUA (AIE) a declarat că produsul furnizat de rafinării, un indicator al cererii, a crescut în ultima săptămână la 23,2 milioane de barili pe zi (bpd).

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

”Aceste cifre sugerează un context economic sănătos. Deși anunțul Fed a declanșat o creștere atât a prețurilor petrolului, cât și a acțiunilor, retragerea sprijinului economic, împreună cu criza Omicron, sunt cele două obstacole majore cu care se confruntă piața petrolului”, a spus Tamas Varga, de la firma de brokeraj PVM.

Oferind un sprijin suplimentar prețurilor, AIE a raportat, de asemenea, că stocurile de țiței din SUA au scăzut cu 4,6 milioane de barili, mai mult decât au estimat analiștii.

Câștigurile au fost limitate totuși de îngrijorările legate de Co vid-19 și de perspectiva unui surplus de ofertă anul viitor, așa cum a semnalat Agenția Internațională pentru Energie în raportul său lunar din această săptămână.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret