Prețurile petrolului au crescut cu circa 1,5%, susținute de dolarul slab

Prețurile petrolului au crescut cu circa 1,5%, susținute de dolarul slab
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2024

Prețurile petrolului și-au revenit joi după pierderile inițiale, crescând cu circa 1,5%, susținute de dolarul mai slab, dar avansul a fost limitat de un raport al Agenției Internaționale pentru Energie (IEA) care semnalează încetinirea creșterii cererii în acest an și de o creștere peste așteptări a stocurilor de țiței în SUA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 1,16 USD, sau cu 1,4%, la 82,76 USD pe baril, scrie News.ro

ULTIMA ORĂ Simona Halep cere daune de peste 10 milioane de dolari de la compania canadiană care a produs suplimentul nutritiv contaminat CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Simona Halep cere daune de peste 10 milioane de dolari de la compania canadiană care a produs suplimentul nutritiv contaminat

Contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate au câștigat 1,24 USD, sau 1,6%, la 77,88 USD pe baril.

Indicele dolarului american a scăzut cu 0,4% după ce datele au arătat că vânzările cu amănuntul din SUA au scăzut peste așteptări în ianuarie.

Un dolar mai slab crește de obicei prețul petrolului, deoarece face marfa mai ieftină pentru deținătorii altor valute.

Vânzările cu amănuntul din Statele Unite au scăzut cu 0,8% luna trecută, a declarat Departamentul pentru Comerț.

Datele pentru decembrie au fost revizuite în sens negativ, pentru a arăta că vânzările au crescut cu 0,4% în loc de 0,6%, așa cum s-a raportat anterior.

Grecii de la PPC vor împrumuturi de la BERD de 500 milioane lei, pentru proiecte de investiții în România de peste 1,4 miliarde lei CITEȘTE ȘI Grecii de la PPC vor împrumuturi de la BERD de 500 milioane lei, pentru proiecte de investiții în România de peste 1,4 miliarde lei

Datele au generat optimism cu privire la reducerile ratei dobânzii din partea Rezervei Federale în viitor, ceea ce ar putea fi pozitiv pentru cererea de petrol.

Vestea că două economii majore au întrat în recesiune a afectat și prețurile petrolului. Marea Britanie a intrat în recesiune în a doua jumătate a anului 2023, când produsul său intern brut (PIB) s-a contractat cu 0,3% în trimestrul patru, scăzând cu 0,1% în trimestrul al treilea, arată datele oficiale.

Japonia a alunecat în mod neașteptat în recesiune la sfârșitul anului trecut, cedând Germaniei titlul de a treia mare economie din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret