Prețurile petrolului au crescut cu peste 2%, după anunțul Arabiei Saudite, Rusiei și Irakului privind prelungirea acordului de reducere a producției

Prețurile petrolului au crescut cu peste 2%, după anunțul Arabiei Saudite, Rusiei și Irakului privind prelungirea acordului de reducere a producției
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iul 2019

Prețurile petrolului au crescut luni cu peste 2%, după ce Arabia Saudită, Rusia și Irak au susținut prelungirea reducerii producției cu încă șase până la nouă luni, înainte de reuniunea OPEC de la Viena, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru petrolul Brent cu livrare în septembrie a atins un maxim al ședinței de 66,44 dolari pe baril, fiind ulterior tranzacționat în creștere cu 2,4%, la 66,31 dolari pe baril, la ora 04:36 GMT (06:36 GMT), scrie News.ro.

Cotația contractelor futures pentru petrolul american cu livrare în august a urcat cu 2,3%, la 59,83 dolari pe baril, după un maxim al zilei de 60,1 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din ultimele cinci săptămâni.

Apple TV+ se va concentra pe calitatea conținutului CITEȘTE ȘI Apple TV+ se va concentra pe calitatea conținutului

Organizația Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi par hotărâți să prelungească reducerea livrărilor de petrol până la sfârșitul anului 2019, după ce unii producători mari au anunțat duminică intenția de a continua politica de susținere a prețurilor petrolului.

OPEC, Rusia și alți producători, o alianță numită OPEC+, se întâlnesc luni și marți pentru a discuta despre reducerile de producție a petrolului. Grupul a limitat livrările de petrol din 2017, pentru a preveni declinul cotațiilor pe fondul încetinirii economiei mondiale și al creșterii producției în Statele Unite.

Duminică, președintele rus Vladimir Putin a anunța că a convenit cu Arabia Saudită să prelungească actualele reduceri ale producției de petrol 1,2 milioane de barili pe zi, cu șase până la nouă luni.

Ministrul saudit al Energiei, Khalid al-Falih, a spus că acordul va fi probabil prelungit cu nouă luni și că nu vor fi necesare reduceri mai mari.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
arabia saudita