Prețurile petrolului au crescut după ce Arabia Saudită a susținut ideea reducerii producției OPEC+ în cazul revenirii Iranului pe piață

Prețurile petrolului au crescut după ce Arabia Saudită a susținut ideea reducerii producției OPEC+ în cazul revenirii Iranului pe piață
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2022

Prețurile petrolului au crescut marți cu aproximativ 3 dolari pe baril, după ce Arabia Saudită a susținut ideea reducerii producției OPEC+ pentru a susține prețurile în cazul revenirii pe piață a țițeiului iranian și în perspectiva unei reduceri a stocurilor în Statele Unite, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul saudit al energiei a declarat că OPEC+ are mijloacele pentru a face față provocărilor, inclusiv reducerea producției, a relatat agenția de știri de stat SPA, citând comentariile făcute de Abdulaziz bin Salman pentru Bloomberg.

Cotația țițeiului Brent, de referință la nivel global, a câștigat 2,92 dolari, sau 3%, până la 99,40 dolari pe baril, scrie News.ro

Prețul țițeiului U.S. West Texas Intermediate a crescut cu 2,96 dolari, sau cu 3,3%, la 93,32 dolari.

”O mare parte din impulsul din spatele creșterii de astăzi este determinat de comentariile din Arabia Saudită care fac aluzie la o posibilă reducere a producției în încercarea de a stabiliza piața. Desigur, din perspectiva saudiților, prețurile stabile sunt egale cu prețuri ridicate, iar instabilitatea este egală cu prețuri scăzute”, a declarat Jim Ritterbusch, de la firma de consultanță pentru tranzacționarea petrolului Ritterbusch and Associates.

Ministrul saudit a spus că piețele pe hârtie și cele fizice ale petrolului au devenit ”deconectate”.

Cu toate acestea, nouă surse din cadrul OPEC au declarat pentru Reuters că reducerea producției OPEC+ ar putea să nu fie iminentă și ar coincide cu revenirea Iranului pe piețele petroliere, dacă Teheranul va încheia un acord nuclear cu Occidentul.

Un înalt oficial american a declarat pentru Reuters că Iranul a renunțat la unele dintre principalele sale cereri privind reluarea unui acord.

Prețul petrolului a crescut vertiginos în 2022, apropiindu-se în martie de maximul istoric de 147 de dolari, după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a amplificat îngrijorările privind aprovizionarea.

Temerile legate de o recesiune globală, inflația și cererea mai slabă au afectat de atunci prețurile.

Subliniind oferta limitată, cele mai recente rapoarte săptămânale ale stocurilor din SUA sunt de așteptat să arate o scădere de 1,5 milioane de barili a stocurilor de țiței.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret