Grecia: Subvențiile la energie vor ajunge la 1,9 miliarde de euro în septembrie

Grecia: Subvențiile la energie vor ajunge la 1,9 miliarde de euro în septembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2022

Grecia va dubla în septembrie subvențiile pentru facturile la energie, la 1,9 miliarde de euro, extinzând sprijinul financiar introdus în 2021 pentru a-i proteja pe consumatori de creșterea prețurilor, a anunțat ministrul Energiei, Kostas Skrekas, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La fel ca multe alte state ale Uniunii Europene, Grecia se confruntă cu o creștere semnificativă a facturilor la electricitate, apărută ca urmare a exploziei prețurilor la gazele naturale, în condițiile în care războiul din Ucraina și sancțiunile europene impuse Rusiei au generat îngrijorări cu privire la securitatea livrărilor de gaze, scrie Agerpres.

INFOGRAFICE RECORD Prețul spot al energiei a sărit de 3.000 de lei/MWh. Avarie la centrala Iernut CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE RECORD Prețul spot al energiei a sărit de 3.000 de lei/MWh. Avarie la centrala Iernut

Noile subvenții, care vor fi încorporate în facturile la energie, vor absorbi până la 94% din creșterea facturilor lunare la energie pentru gospodării și 89% pentru IMM-uri, a anunțat ministrul Energiei.

Subvenția se va situa în septembrie la 639 euro per MWh pentru consumul lunar de energie al unei gospodării, față de 337 euro per MWh în august, a explicat Skrekas.

Acesta a adăugat: "Suntem deciși să continuăm politica de protejare a consumatorilor, care este posibilă datorită unei politici economice eficiente și prudente".

"Actualul război din Ucraina înrăutățește dramatic criza energiei", a avertizat Skrekas.

Până acum, Guvernul de la Atena a cheltuit aproximativ opt miliarde de euro pentru subvenții și alte măsuri de sprijin destinate să ajute gospodăriile, companiile și fermierii să își plătească facturile la electricitate și gaze.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
subventii
energie