Prețurile petrolului au crescut în urma extinderii de către Arabia Saudită și Rusia a limitărilor de producție

Prețurile petrolului au crescut în urma extinderii de către Arabia Saudită și Rusia a limitărilor de producție
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 aug 2023

Prețurile petrolului au crescut cu aproximativ 2% joi, în urma extinderii de către Arabia Saudită și Rusia a limitărilor de producție în septembrie și, posibil, după această lună, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 1,86 dolari, sau cu 2,2%, la 85,06 dolari pe baril, în timp ce țițeiul U.S. West Texas Intermediate a crescut cu 2,03 dolari, sau cu 2,6%, la 81,52 dolari pe baril, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Pot începe lucrările de pregătire a exploatării celui mai mare zăcământ de gaze naturale din Marea Neagră românească. OMV Petrom și Romgaz vor investi până la 4 miliarde euro CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Pot începe lucrările de pregătire a exploatării celui mai mare zăcământ de gaze naturale din Marea Neagră românească. OMV Petrom și Romgaz vor investi până la 4 miliarde euro

Arabia Saudită a anunțat că va prelungi o reducere voluntară a producției de petrol de un milion de barili pe zi (bpd) timp de încă o lună, pentru a include septembrie, adăugând că măsura ar putea fi extinsă sau aprofundată.

Acest lucru ar menține reducerea voluntară a producției regatului pentru o a treia lună, după ce a anunțat reduceri voluntare pentru iulie și a prelungit aceste reduceri în august.

Producția Arabiei Saudite este așteptată să fie de aproximativ 9 milioane bpd în septembrie.

În Rusia, între timp, viceprim-ministrul Alexander Novak a declarat că țara va reduce exporturile de petrol cu 300.000 bpd, în septembrie.

Aceste reduceri anunțate urmează măsurilor din iunie ale Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și ale aliaților săi precum Rusia, cunoscute în mod colectiv sub numele de OPEC+, de a limita furnizarea de petrol până în 2024.

Miniștrii OPEC+ se vor întâlni vineri pentru a analiza piața.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret