Prețurile petrolului au crescut pentru a cincea zi consecutiv. Petrolul Brent se apropie de 80 de dolari pe baril

Prețurile petrolului au crescut pentru a cincea zi consecutiv. Petrolul Brent se apropie de 80 de dolari pe baril
scris 28 sep 2021

Prețurile petrolului au crescut pentru a cincea zi consecutiv, iar cotația petrolului Brent se află la cel mai ridicat nivel din octombrie 2018, îndreptăndu-se spre 80 de dolari pe baril. Creșterile sunt determinate de îngrijorarea investitorilor legată de oferta limitată, în timp ce cererea crește în unele regiuni ale lumii, transmite Reuters.

Cotația petrolului Brent a urcat cu 1,8%, la 79,47 dolari pe baril, după trei săptămâni de creșteri, scrie News.ro.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Contractele futures pentru petrolui WTI, de referință în Statele Unite, au avansat cu 2%, la 75,42 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins din luna iulie, după cinci săptămâni de creșteri.

Goldman Sachs și-a revizuit în creștere cu 10 dolari estimarea privind prețul petrolului Brent la sfârșitul acestui an, la 90 de dolari pe baril.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Livrările globale de petrol au devenit limitate ca urmare a redresării rapide a cererii de carburanți, după ce epidemia provocată de varianta Delta a noului coronavirus și uraganul Ida au afectat producția de țiței din Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret