Prețurile petrolului au crescut puternic vineri, dar au consemnat al treilea declin săptămânal

Prețurile petrolului au crescut puternic vineri, dar au consemnat al treilea declin săptămânal
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2023

Prețurile petrolului au crescut puternic vineri, dar au consemnat al treilea declin săptămânal, după scăderile puternice la începutul săptămânii, din cauza temerilor legate de majorarea ratelor dobânzilor, problemele din sectorul bancar american și încetinirea cererii chineze, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Prețul țițeiului Brent a crescut cu 2,88 dolari, sau cu 3,9%, la 75,37 dolari pe baril, scrie News.ro

Fosta conducere a OMV se mută în Bahrein: Pleininger - numit CEO al Tatweer. Fostul său șef, Seele, este deja în Consiliul de Supraveghere CITEȘTE ȘI Fosta conducere a OMV se mută în Bahrein: Pleininger - numit CEO al Tatweer. Fostul său șef, Seele, este deja în Consiliul de Supraveghere

Cotația petrolului U.S. West Texas Intermediate a crescut cu 2,85 dolari, sau cu 4,2%, la 71,42 dolari pe baril, după patru zile de scăderi care au dus contractul la minime observate ultima dată la sfârșitul anului 2021.

Benchmark-ul Brent a încheiat săptămâna cu o scădere de aproximativ 5,2%, în timp ce WTI a înregistrat o pierdere de 6,6%, în ciuda faptului că a consemnat cea mai mare creștere procentuală zilnică dintr-o lună.

”Petrolul încearcă să inverseze recenta scădere a prețurilor declanșată de ratele mai mari ale dobânzilor și temerile de recesiune, mai ales în sectorul bancar”, a declarat Dennis Kissler, vicepreședinte senior de tranzacționare la BOK Financial.

Din punct de vedere tehnic, țițeiul a trecut printr-o vânzare exagerată de lichidare, a spus Kissler, adăugând că pozițiile lungi ale fondurilor speculative au fost la cel mai scăzut punct din ultimii ani, ceea ce implică ”multă putere de cumpărare”.

Analiștii au mai spus că a existat o deconectare între cererea de petrol și elementele fundamentale ale ofertei și prețurile.

”Rezultatul este că există o mare deconectare între soldurile petrolului și prețurile petrolului”, a declarat analistul PVM de pe piața petrolului Stephen Brennock, în timp ce analiștii de la Commerzbank au remarcat că preocupările legate de cererea de petrol sunt exagerate și se așteaptă la o corecție a prețurilor în creștere, în săptămânile următoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret