Prețurile petrolului au încheiat prima săptămână a noului an în scădere cu 8%

Prețurile petrolului au încheiat prima săptămână a noului an în scădere cu 8%
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 ian 2023

Prețurile petrolului au stagnat vineri, cedând creșterile de peste 1% de pe parcursul tranzacțiilor, și au încheiat prima săptămână a noului an în scădere cu peste 8%, din cauza îngrijorărilor legate de o recesiune globală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 0,2%, la 78,51 de dolari pe baril, în timp ce prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI) din SUA a urcat cu 0,1%, la 73,77 dolari pe baril, relatează News.ro.

În plină criză a medicamentelor și a epidemiei de gripă, Alexandru Rafila face apel la farmaciști să nu mai elibereze antibiotice și antivirale fără rețetă medicală CITEȘTE ȘI În plină criză a medicamentelor și a epidemiei de gripă, Alexandru Rafila face apel la farmaciști să nu mai elibereze antibiotice și antivirale fără rețetă medicală

Pe ansamblul săptămânii, ambele contracte au coborât cu peste 8%, în contextul în care piețele energiei au început anul 2023 cu cel mai mare declin la început de an după 2016. În cele trei săptămâni anterioare prețurile petrolului au crescut cu circa 13%.

”Piața petrolului ar putea să-și recapete un oarecare calm, în urma băii de sânge de la începutul acestei săptămâni, dar potențialul de creștere rămâne limitat, cel puțin pe termen scurt. Perspectivele economice sunt întunecate”, a spus analistul PVM Stephen Brennock.

România, printre țările UE în care au crescut vânzările cu amănuntul CITEȘTE ȘI România, printre țările UE în care au crescut vânzările cu amănuntul

Dolarul american a crescut, în urma datelor privind creșterea solidă a numărului de locuri de muncă în SUA, în decembrie, investitorii anticipând că inflația va încetini, iar Rezerva Federală nu va mai trebui să crească agresiv dobânzile.

Dolarul mai slab crește cererea de petrol, pentru că mărfurile denominate în monedă americană devin mai ieftine pentru deținătorii altor monede.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
petrol
scadere
săptămână
an
nou
2023