Prețurile petrolului au scăzut

Prețurile petrolului au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2022

Prețurile petrolului au scăzut miercuri cu aproximativ 3 dolari pe baril, după ce datele din industrie au arătat că stocurile de țiței din SUA au crescut peste așteptări și din cauza temerilor că o revenire a cazurilor de Covid-19 în China ar afecta cererea de combustibili, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent au închid la 92,65 dolari pe baril, scăzând cu 2,71 dolari sau cu 2,8%, în timp ce contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au închis la 85,83 dolari pe baril, scăzând cu 3,08 dolari, sau cu 3,5%. Indicii de referință au scăzut cu aproximativ 3% marți.

FOTO Nuclearelectrica: Exim Bank US finanțează contracte de export de servicii americane pentru proiectul reactoarelor 3 și 4 de la centrala nucleară Cernavodă CITEȘTE ȘI FOTO Nuclearelectrica: Exim Bank US finanțează contracte de export de servicii americane pentru proiectul reactoarelor 3 și 4 de la centrala nucleară Cernavodă

Dtocurile de țiței din SUA au crescut cu 3,9 milioane de barili săptămâna trecută, până la 440,8 milioane de barili, pe măsură ce producția de petrol a urcat la aproximativ 12,1 milioane de barili pe zi, au arătat datele Administrației de Informații pentru Energie din SUA, scrie News.ro.

Analiștii dintr-un sondaj Reuters se așteptau la o creștere a stocurilor de 1,4 milioane de barili.

”Raportul a fost încă o dată mixt, dar înclinat spre piață urs, odată cu creșterea stocurilor de țiței și a producției interne”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital din New York.

Stocurile de benzină din SUA au scăzut cu 900.000 de barili în cursul săptămânii, până la 205,7 milioane de barili, a spus EIA, în comparație cu așteptările analiștilor dintr-un sondaj Reuters pentru o scădere de 1,1 milioane de barili.

Stocurile de produse distilate, care includ motorină și păcură, au scăzut cu aproximativ 500.000 de barili, un declin sub așteptări.

”Presiunii negative I se adaugă și preocupările continue cu privire la viitoarea cale de creștere economică a Chinei, care ar putea determina ajustarea opiniilor privind cererea globală de petrol”, a declarat Jim Ritterbusch, de la Ritterbusch and Associates, într-o notă.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret