Prețurile petrolului au scăzut

Prețurile petrolului au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2023

Prețurile petrolului au scăzut miercuri cu aproximativ 2%, până la cel mai scăzut nivel din ultima săptămână, din cauza creșterii stocurilor de țiței din SUA cu mult peste estimări și a așteptărilor privind noi creșteri ale ratei dobânzii de politică monetară, deși previziunile pentru o creștere mai mare a cererii în 2023 au limitat pierderile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Stocurile de țiței din SUA au crescut cu 16,3 milioane de barili săptămâna trecută, până la 471,4 milioane de barili, cel mai mare nivel din iunie 2021, a anunțat Administrația de Informații Energetice (EIA) din SUA. Aceasta a fost mult mai mare decât creșterea de 1,2 milioane de barili pe care analiștii au estimat-o într-un sondaj Reuters și peste creșterea de 10,5 milioane de barili prezentată în datele de la American Petroleum Institute (API), un grup comercial din industrie, scrie News.ro.

ANRE a declanșat control la Hidroelectrica pentru facturi CITEȘTE ȘI ANRE a declanșat control la Hidroelectrica pentru facturi

Analiștii au spus că o ajustare neobișnuit de mare a aprovizionării cu țiței în datele EIA a contribuit la creșterea neobișnuită. „

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 1,35 dolari, sau cu 1,6%, până la 84,23 dolari pe baril, în timp ce țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 1,46 dolari sau cu 1,9%, până la 77,60 dolari.

Aatât petrolul Brent, cât și WTI au închis la cel mai redus nivel din 7 februarie.

Datele privind inflația din SUA și observațiile oficialilor băncii centrale care au fost percepute ca indicii că ratele dobânzilor vor crește pentru mai mult timp au influențat, de asemenea, piața.

Oficialii Rezervei Federale au declarat marți că banca centrală a SUA va trebui să mențină creșterile treptate ale ratelor dobânzilor pentru a învinge inflația și au sugerat că presiunile asupra prețurilor determinate de o piață a locurilor de muncă fierbinte ar putea împinge costurile împrumuturilor mai mari decât erau așteptările.

Prețurile sunt presate și de anunțul din această săptămână că Statele Unite vor vinde 26 de milioane de barili de petrol din rezerva strategică a națiunii, care se aflăe deja la cel mai scăzut nivel din aproximativ patru decenii.

A oferit un anumit sprijin raportul de miercuri al Agenției Internaționale pentru Energie (IEA), care și-a ridicat previziunile pentru creșterea cererii de petrol în 2023 și a spus că producția restrânsă a OPEC+ ar putea aduce un deficit de aprovizionare în a doua jumătate a anului.

OPEC+ include Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și alți furnizori de petrol, inclusiv Rusia.

AIE a spus că producția a aproximativ 1 milion de barili pe zi (bpd) a Rusiei, membru OPEC+, va fi închisă până la sfârșitul primului trimestru, invocând o interdicție europeană a importurilor pe mare și un plafon de preț al Grupului celor șapte (G7) peste invazia Ucrainei.

G7 este un grup de șapte țări, inclusiv Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite.

Marți, OPEC și-a majoratt, de asemenea, proiecția privind creșterea cererii globale de petrol și a subliniat o piață mai strânsă în 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret