Prețurile petrolului au scăzut cu 2% din cauza îngrijorărilor legate de perspectivele economice globale și a dolarului puternic

Prețurile petrolului au scăzut cu 2% din cauza îngrijorărilor legate de perspectivele economice globale și a dolarului puternic
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2023

Prețurile petrolului au scăzut marți cu 2%, din cauza îngrijorărilor legate de perspectivele economice globale și a dolarului puternic, care au depășit efectul speranțelor de o cerere mai mare în China și al așteptărilor privind o scădere a stocurilor de țiței din SUA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cotația țițeiului Brent a scăzut cu 1,65 dolari, sau cu 2%, la 81,08 dolari pe baril, scrie News.ro.

Turcia are noi rezerve de gaze naturale, evaluate la un miliard de dolari CITEȘTE ȘI Turcia are noi rezerve de gaze naturale, evaluate la un miliard de dolari

Prețul țițeiului american West Texas Intermediate a scăzut cu 1,51 dolari, la 77,23 dolari pe baril.

Luni, ambele contracte au crescut cu peste 1%.

Încrederea consumatorilor din SUA în economie a scăzut în aprilie la cel mai redus nivel din ultimele nouă luni, alimentând îngrijorările legate de o recesiune, a doua zi după ce banca regională First Republic a raportat retragerea a peste 100 de miliarde de dolari din depozitele sale, stârnind temerile legate de o potențială criză bancară.

Prețurile petrolului arătau de parcă ar urma să crească, înainte ca vechile griji bancare să reapară”, a declarat Phil Flynn, analist la Price Futures Group.

Dolarul a crescut pe fondul îngrijorărilor cu privire la profiturile corporative și economia globală. Un dolar mai puternic presează cererea de petrol, făcând marfa mai scumpă pentru cumpărătorii care dețin alte valute.

Prețurile aurului au fost, de asemenea, stabile marți, pe măsură ce dolarul s-a consolidat, în timp ce acțiunile din SUA au scăzut, deoarece profiturile slabe raportate de companii au readus temerile de o încetinire economică.

One United Properties distribuie dividende de 37 milioane lei în contul semestrului II al anului trecut CITEȘTE ȘI One United Properties distribuie dividende de 37 milioane lei în contul semestrului II al anului trecut

Investitorii sunt îngrijorați și că posibilele creșteri ale dobânzilor de către băncile centrale care luptă împotriva inflației ar putea încetini creșterea economică și ar putea afecta cererea de energie în Statele Unite, Marea Britanie și Uniunea Europeană.

Rezerva Federală a SUA, Banca Angliei și Banca Centrală Europeană sunt așteptate să majoreze dobânzile la viitoarele lor reuniuni.

Fed se întrunește în perioada 2-3 mai.

De asemenea, piețele sunt îngrijorate și că marjele slabe de rafinare la nivel global ar putea obliga rafinăriile să reducă achizițiile de petrol.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret