Prețurile petrolului au scăzut cu 7%, cel mai mare declin zilnic consemnat din vara trecută

Prețurile petrolului au scăzut cu 7%, cel mai mare declin zilnic consemnat din vara trecută
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2021

Prețurile petrolului au scăzut cu 7%, cel mai mare declin zilnic consemnat din vara trecută, din cauza temerilor tot mai mari provocate de creșterea cazurilor de Covid-19 în Europa și de aprecierea dolarului american, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mai multe țări mari din Europa au fost nevoite să reintre în carantină din cauza creșterii numărului cazurilor de Covid-19, în timp ce programele de vaccinare au încetinit din cauza îngrijorărilor legate de efectele secundare ale vaccinului produs de compania AstraZeneca, care este distribuit pe scară largă în Europa, scrie News.ro.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Declinul prețurilor nu a afectat doar țițeiul, ci și prețurile păcurei și benzinei, care au coborât cu peste 5%.

Piețele incluseseră în prețuri cel mai bun scenariu, al redresării cererii. Toată lumea sărbătorea campaniile de vaccinare și reducerea restricțiilor, a spus John Kilduff, partener la firma Again Capital din New York.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

”Acum, situația din Europa a scăpat de sub control aproape complet. Carantinele din Polonia și Italia lovesc în centrul scenariului de redresare a cererii și al tezei care a alimentat creșterea prețurilor”, a arătat Kilduff.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 4,72 de dolari, sau cu 6,9%, și au închis la 63,28 dolari pe baril.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

Cotația petrolului West Texas International (WTI), de referință pe piața americană, a coborât cu 4,6 dolari, sau cu 7,1%, la 60 de dolari pe baril.

Ambele contracte au scăzut cu peste 11% începând din 8 martie. Seria de scăderi din ultimele cinci zile este cea mai lungă pentru petrolul WTI după februarie 2020, iar pentru petrolul Brent după septembrie 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret