Prețurile petrolului au scăzut cu aproape 2%, pe fondul turbulențelor provocate de prăbușirea băncii american SVB

Prețurile petrolului au scăzut cu aproape 2%, pe fondul turbulențelor provocate de prăbușirea băncii american SVB
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2023

Prețurile petrolului au scăzut luni cu aproape 2%, în cursul unor tranzacții volatile, deoarece prăbușirea Băncii Silicon Valley a tulburat piețele de acțiuni și a stârnit temeri de o nouă criză financiară, dar o redresare a cererii chineze a oferit sprijin pieței, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 1,51 dolari, sau cu 1,8%, până la 81,27 dolari pe baril. Contractele de referință la nivel global au scăzut anterior la un minim al sesiunii de 78,34 dolari, cel mai redus nivel atins de la începutul lunii ianuarie, scrie News.ro.

Germania vrea să interzică de anul viitor sistemele de încălzire pe gaz și petrol CITEȘTE ȘI Germania vrea să interzică de anul viitor sistemele de încălzire pe gaz și petrol

Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate (WTI) din SUA au scăzut cu 1,40 dolari, sau cu 1,8%, la 75,28 dolari pe baril. WTI a scăzut în timpul tranzacțiilor la 72,30 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins din decembrie.

Temerile de contagiune din cauza falimentului Silicon Valley Bank au dus la o vânzare a activelor din SUA, la sfârșitul săptămânii trecute, în timp ce autoritățile de reglementare au închis duminică și banca Signature Bank din New York.

Indicii bursieri din SUA au fost în mare parte în creștere, în tranzacțiile agitate de luni, deoarece investitorii au evaluat o posibilă pauză a majorării ratelor dobânzilor de către de Rezerva Federală, în martie.

Autoritățile americane au lansat duminică măsuri de urgență pentru a consolida încrederea în sistemul bancar.

Închiderea bruscă a SVB Financial (SIVB.O) a declanșat îngrijorări cu privire la riscurile pentru alte bănci, ca urmare a majorărilor abrupte ale dobânzilor Fed în ultimul an, dar a stimulat și speculațiile cu privire la posibilitatea ca banca centrală să încetinească ritmul înăspririi sale monetare.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret