Prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ 2 dolari pe baril, la cel mai redus nivel de la sfârșitul lunii martie

Prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ 2 dolari pe baril, la cel mai redus nivel de la sfârșitul lunii martie
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2023

Prețurile petrolului au scăzut joi cu aproximativ 2 dolari pe baril, la cel mai redus nivel de la sfârșitul lunii martie, influențate de temerile că o posibilă recesiune ar putea afecta cererea de combustibil și după o creștere a stocurilor de benzină din SUA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 1,98 dolari, sau cu 2,4%, pentru a se tranzacționa la 81,14 dolari pe baril, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Fondul Proprietatea le vinde grecilor deținerile la Enel CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fondul Proprietatea le vinde grecilor deținerile la Enel

Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate (WTI) din SUA au scăzut cu 2,05 dolari, sau cu 2,6%, la 77,11 dolari pe baril.

Ambele valori de referință au scăzut cu 2% miercuri și se află la cel mai redus nivel de la sfârșitul lunii martie, atins chiar înainte de anunțul surprinzător al reducerii producției OPEC+.

Piețele de acțiuni, care se mișcă adesea în tandem cu prețurile petrolului, au scăzut după rezultatele dezamăgitoare ale Tesla și ale altor companii.

”La sfârșitul zilei, unul dintre marile motive pentru care alunecăm este teama de recesiune”, a declarat Bob Yawger, director general pentru contractele futures pentru energie la Mizuho.

Numărul americanilor care au depus noi cereri de ajutor de șomaj a crescut moderat săptămâna trecută, indicând că piața muncii a încetinit după un an de majorări ale ratei dobânzii cheie de către Rezerva Federală a SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret