Prețurile petrolului au scăzut cu circa 2,5%, influențate de evoluția negativă a titlurilor bancare europene

Prețurile petrolului au scăzut cu circa 2,5%, influențate de evoluția negativă a titlurilor bancare europene
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2023

Prețurile petrolului au scăzut vineri cu circa 2,5%, influențate de evoluția negativă a titlurilor bancare europene șidupă ce secretarul pentru Energia din SUA, Jennifer Granholm, a spus că refacerea stocurilor din rezerva strategică a țării ar putea dura mai mulți ani, ceea ce reduce perspectivele cererii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația țițeiului Brent a scăzut cu 1,85 dolari, sau cu 2,4%, până la 74,06 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate din SUA au scăzut cu 1,79 dolari, sau cu 2,5%, la 68,23 dolari pe baril, scrie News.ro.

Numire surpriză - CEO-ul OMV Petrom intră în board-ul CRH CITEȘTE ȘI Numire surpriză - CEO-ul OMV Petrom intră în board-ul CRH

Ambele valori de referință, care au coborât cu peste 4% la începutul sesiunii, au încheiat totuși săptămâna în creștere, după ce săptămâna trecută au înregistrat cele mai mari scăderi săptămânale din lunile ultimele luni, din cauza tulburărilor din sectorul bancar și a îngrijorărilor cu privire la o posibilă recesiune.

”Evoluăm în paralel cu factori macroeconomic contrari și există o nouă corelație cu acțiunile”, a spus John Kilduff, partener la firma Again Capital din New York.

Acțiunile bancare din Europa au scăzut puternic vineri, în frunte cu Deutsche Bank și UBS Group, puternic afectate de îngrijorările că cele mai grave probleme din sector de la criza financiară din 2008 nu au fost încă aduse sub cotrol.

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a convocat vineri dimineață o reuniune neprogramată a Consiliului de Supraveghere a Stabilității Financiare.

Un dolar mai puternic, care a crescut cu 0,6% față de alte valute, a alimentat, de asemenea, vânzările de petrol, deoarece face țițeiul mai scump pentru deținătorii altor valute.

Casa Albă a declarat în octombrie că va răscumpăra petrolul pentru stocurile strategice atunci când prețurile vor fi de aproximativ 67-72 de dolari pe baril.

Granholm le-a spus parlamentarilor, joi, că va fi dificil să profitați de prețurile scăzute din acest an pentru a adăuga stocuri, care sunt în prezent la cel mai redus nivel din 1983, după vânzările direcționate decise de președintele Joe Biden anul trecut.

Scăderile prețurilor petrolului au fost totuși limitate de așteptările pentru o cerere puternică în China.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret