Prețurile petrolului au scăzut cu mai mult de un dolar pe baril, după date economice slabe din China

Prețurile petrolului au scăzut cu mai mult de un dolar pe baril, după date economice slabe din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2023

Prețurile petrolului au scăzut luni cu mai mult de un dolar pe baril, după ce datele economice slabe din China și așteptările privind o nouă majorare a dobânzii cheie din SUA au depășit efectul sprijinului venit din partea reducerilor de producție ale OPEC+ care intră în vigoare în această lună, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cotația țițeiului Brent a scăzut cu 1,27 dolari, sau cu 1,6%, până la 79,06 dolari pe baril, scrie News.ro

Europa se luptă cu un aflux de combustibili verzi suspectați că ar fi frauduloși CITEȘTE ȘI Europa se luptă cu un aflux de combustibili verzi suspectați că ar fi frauduloși

Prețul țițeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 1,39 dolari, sau cu 1,8%, ajungând la 75,39 dolari pe baril.

Activitatea de producție a Chinei a scăzut în mod neașteptat în aprilie, au arătat datele oficiale publicate duminică, prima contracție din decembrie a indicelui directorilor de achiziții din sectorul productiv.

Rezerva Federală a SUA, care se întrunește în perioada 2-3 mai, este de așteptat să majoreze ratele dobânzilor cu încă 0,25 de puncte procentuale.

Dolarul american a crescut față de un coș de valute, făcând petrolul mai scump pentru alți deținători de valută.

”Continuăm să fim la cheremul percepțiilor din jurul unei redresări chineze sau al lipsei acesteia, în timp ce contextul din SUA de înăsprire monetară continuă ne lasă în zona ”rău este bine”, atunci când vine vorba de date economice sau fluxuri de știri”, a spus analistul Kpler Matt Smith.

Temerile legate de sectorul bancar au afectat petrolul în ultimele săptămâni.

Autoritățile de reglementare din SUA au declarat luni că banca First Republic Bank a fost confiscată și că a avut loc un acord pentru vânzarea băncii către JPMorgan.

FOTO Grevă majoră pregătită la Hollywood. Ultima a durat 100 de zile, cu pagube de miliarde dolari CITEȘTE ȘI FOTO Grevă majoră pregătită la Hollywood. Ultima a durat 100 de zile, cu pagube de miliarde dolari

Reduceri voluntare de producție de aproximativ 1,16 milioane de barili pe zi, de către membrii Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol și aliați, inclusiv Rusia, un grup cunoscut sub numele de OPEC+, intră în vigoare din luna mai.

Prețul petrolului a beneficiat luni de un anumit sprijin din partea activității de producție din SUA, care și-a revenit în aprilie de la un minim al ultimilor trei ani, deoarece noile comenzi s-au îmbunătățit ușor și ocuparea forței de muncă s-a redresat.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret