Prețurile petrolului au scăzut cu peste 3%, până la cel mai redus nivel de la sfârșitul lunii iulie

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 3%, până la cel mai redus nivel de la sfârșitul lunii iulie
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 nov 2023

Prețurile petrolului au scăzut marți cu peste 3%, până la cel mai redus nivel de la sfârșitul lunii iulie, deoarece au apărut îngrijorări legate de cerere din cauza datelor mixte din China și a reducerii entuziasmului investitorilor față de posibile reduceri ale dobânzilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 3,53 dolari, sau cu 3,5%, la 82,23 dolari pe baril, la, în timp ce țițeiul american West Texas Intermediate a scăzut cu 2,88 dolari sau cu 3,6%, la 77,94 dolari pe baril, scrie News.ro.

Liberty Galați repornește un furnal. Al doilea mare consumator industrial de energie din România solicită din nou măsuri de protecție față competitorii externi subvenționați CITEȘTE ȘI Liberty Galați repornește un furnal. Al doilea mare consumator industrial de energie din România solicită din nou măsuri de protecție față competitorii externi subvenționați

Ambele contracte au atins cele mai reduse niveluri din 24 iulie, iar contractele futures pentru Brent au închis sub 84 de dolari pe baril pentru prima dată de la atacul islamiștilor Hamas, din 7 octombrie, asupra Israelului.

”Traderii vor rămâne în alertă maximă pentru semnele de apariție a unui conflict mai larg în regiunea (Orientul Mijlociu) care ar putea întrerupe aprovizionarea, dar se pare că aceste temeri se diminuează”, a spus analistul OANDA Craig Erlam.

În ceea ce privește cererea, importurile de țiței ale Chinei au înregistrat în octombrie o creștere robustă atât de la an la an, cât și de la o lună la lună, dar exporturile sale totale s-au contractat într-un ritm mai rapid decât se aștepta.

”Datele semnalează declinul continuu al perspectivelor economice chineze, determinat de deteriorarea cererii în cea mai mare destinație de export a țării: Occidentul”, a declarat analistul City Index Fiona Cincotta.

Așteptările privind reducerea cererii de țiței de către rafinăriile din China între noiembrie și decembrie ar putea limita, de asemenea, cererea de petrol și accentua scăderile prețurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret