Prețurile petrolului au scăzut cu peste 5 dolari pe baril, la cel mai redus nivel din peste un an

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 5 dolari pe baril, la cel mai redus nivel din peste un an
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2023

Prețurile petrolului au scăzut miercuri cu peste 5 dolari pe baril, la cel mai redus nivel din mai mult de un an, deoarece neliniștea legată de problemele financiare ale Credit Suisse a agitat piețele mondiale și a redus efectul pozitiv al speranțelor unei redresări a cererii de petrol din China, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Semnele timpurii ale unei reveniri la stabilitatea pieței s-au estompat după ce cel mai mare investitor al Credit Suisse, Saudi National Bank, a declarat că nu va putea să-i ofere mai mult ajutor financiar, scrie News.ro.

DECIZIE Guvernul și-a tăiat prerogativa de a amâna prin HG închiderea unor centrale pe cărbune, la presiunea Bruxelles-ului, pentru a nu pierde bani din PNRR CITEȘTE ȘI DECIZIE Guvernul și-a tăiat prerogativa de a amâna prin HG închiderea unor centrale pe cărbune, la presiunea Bruxelles-ului, pentru a nu pierde bani din PNRR

Anunțul a dus la scăderea puternică a acțiunilor  Credit Suisse și ale altor acțiuni europene.

”Nu contează care este activul de risc, în acest moment, oamenii renunță la diferite instrumente financiare”, a spus Robert Yawger, director pentru contracte futures în domeniul energiei la Mizuho din New York.

"Nimeni nu vrea să meargă acasă cu o poziție importantă în nimic astăzi... nu ai unde să te ascunzi cu adevărat", a adăugat acesta.

Ambele valori de referință pentru țiței au atins cel mai redus nivel din decembrie 2021 și au scăzut timp de trei zile consecutive.

Cotația țițeiului Brent a scăzut cu 4,65 dolari, sau cu 6%, la 72,35 dolari pe baril.

Prețul țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 4,51 dolari, sau cu 6,3%, la 66,84 dolari.

Volatilitatea contractelor pentru Brent și WTI a fost la cel mai ridicat nivel din mai mult de un an și ambele au intrat miercuri pe teritoriul de supravândute din punct de vedere tehnic.

Marți, ambele valori de referință au scăzut cu peste 4%, presate de temerile că prăbușirea Silicon Valley Bank (SVB), săptămâna trecută, și alte falimente ale băncilor din SUA ar putea declanșa o criză financiară care ar afecta cererea de combustibil.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret