Prețurile petrolului au scăzut pentru a doua ședință consecutiv, din cauza scepticismului privind creșterea economiei chineze

Prețurile petrolului au scăzut pentru a doua ședință consecutiv, din cauza scepticismului privind creșterea economiei chineze
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2024

Prețurile petrolului au scăzut marți pentru a doua ședință consecutivă, deoarece scepticismul în legătură cu creșterea economică a Chinei a contracarat o slăbire a dolarului american, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 51 de cenți, sau cu 0,6%, până la 82,29 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate au scăzut cu 42 de cenți, sau cu 0,5%, la 78,32 dolari pe baril, scrie News.ro.

Invazia panourilor fotovoltaice chinezești: UE nu poate închide granițele CITEȘTE ȘI Invazia panourilor fotovoltaice chinezești: UE nu poate închide granițele

Ambele valori de referință au scăzut cu mai mult de un dolar la începutul sesiunii.

Presând prețurile petrolului, China, cel mai mare consumator de petrol din lume, și-a stabilit un obiectiv de creștere economică pentru 2024 de aproximativ 5%. În timp ce ținta este similară cu obiectivul de anul trecut și în concordanță cu așteptările analiștilor, lipsa unor planuri de anvergură de stimulare a economiei aflată în dificultate a dezamăgit investitorii.

”Ținta de creștere este OK, dar partea care lipsește este modul în care doresc să atingă asta, ce fel de stimul, nu este clar pentru moment”, a spus analistul UBS Giovanni Staunovo.

Sentimentul de reducere a riscurilor pe piețele financiare mai largi a pus presiune și asupra prețurilor, a adăugat Staunovo.

Prețurile aurului au atins un nivel record marți, pe baza pariurilor în creștere pentru o reducere a ratei dobânzii din SUA în iunie, în timp ce Wall Street a scăzut din cauza slăbiciunii acțiunilor cu capitalizări mari.

Oferind o oarecare susținere prețurilor petrolului, dolarul american s-a depreciat din cauza încetinirii creșterii în sectorul serviciilor.

Un dolar mai slab susține de obicei prețurile petrolului prin creșterea cererii din partea investitorilor care dețin alte valute.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret