Prețurile petrolului au scăzut puternic, înaintea unei reuniuni a OPEC de săptămâna viitoare

Prețurile petrolului au scăzut puternic, înaintea unei reuniuni a OPEC de săptămâna viitoare
scris 16 iun 2018

Prețurile petrolului au scăzut puternic, vineri, cu 3%, respectiv cu 2 dolari pe baril, înaintea unei reuniuni a OPEC care va avea loc la Viena săptămâna viitoare, cei mai mari producători din lume, Arabia Saudită și Rusia, indicând că sunt gata să crească livrările, relatează Reuters.

Cotația petrolului Brent a scăzut vineri cu 2,56 dolari, la 73,38 dolari pe baril. Petrolul destinat pieței americane a fost tranzacționat în scădere cu 1,98 dolari, la 64,91 dolari pe baril, după ce a coborât în timpul tranzacțiilor până la 64,58 dolari pe baril, scrie News.ro.

Petrolul Brent a încheiat săptămână în scădere cu peste 4%, iar cel american cu 1,3%.

Statul român a fost dat în judecată la Washington de mai mulți dezvoltatori de parcuri fotovoltaice, care vor despăgubiri pentru tăierea subvențiilor pe bază de certificate verzi CITEȘTE ȘI Statul român a fost dat în judecată la Washington de mai mulți dezvoltatori de parcuri fotovoltaice, care vor despăgubiri pentru tăierea subvențiilor pe bază de certificate verzi

Ambele contracte au atins în luna mai cel mai ridicat nivel din ultimii 3 ani și jumătate, dar prețurile au scăzut ulterior, pe fondul creșterii producției de țiței în SUA și a probabilității ca OPEC, Rusia și alți aliați să decidă creșterea livrărilor la întâlnirea programată să aibă loc pe 22-23 iunie, în capitala austriacă.

”Ne îndreptăm spre o reuniune a OPEC unde toată lumea vorbește despre creșterea producției, singura întrebare este cât de mult”, a spus Bob Yawger, director pentru energie la Mizuho, în New York.

Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a declarat joi, după discuții avute cu ministrul saudit al Energiei, Khalid al-Falih, la Moscova, că ambele țări susțin, în principiu, creșterea treptată a producției de petrol, după restricționarea acesteia timp de 18 luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
opec