Prețurile petrolului au scăzut, retrăgându-se după câștigurile puternice din ultimele două sesiuni de tranzacționare

Prețurile petrolului au scăzut, retrăgându-se după câștigurile puternice din ultimele două sesiuni de tranzacționare
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2023

Prețurile petrolului au scăzut marți, retrăgându-se după câștigurile puternice din ultimele două sesiuni de tranzacționare, din cauza datelor slabe despre importurile Chinei și a îngrijorărilor cu privire la creșterea economică din SUA, turbulențele din sectorul bancar și discuțiile de la Washington privind plafonul datoriei, care ar putea presa cererea, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cotația țițeiului Brent a scăzut cu 74 de cenți, sau cu 1%, la 76,27 dolari pe baril. Prețul țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 59 de cenți, sau cu 0,8%, 72,59 dolari pe baril, scrie News.ro.

FOTO Hotelul Premier Palace, ofertat pe piață la preț redus CITEȘTE ȘI FOTO Hotelul Premier Palace, ofertat pe piață la preț redus

”Am văzut o cerere mai slabă decât era de așteptat în China... care se adaugă la faptul că temerile că Congresul nu va acționa pentru a rezolva plafonul datoriei, combinate cu o criză bancară regională, duc la îngrijorări suplimentare de încetinire economică, a declarat Andrew Lipow, președintele Lipow Oil Associates din Houston.

Luni, ambele valori de referință au crescut cu mai mult de 2%, în speranța că SUA, cel mai mare consumator de petrol din lume, ar putea evita o recesiune dură, iar unii comercianți au considerat că scăderea de trei săptămâni a țițeiului este exagerată.

Dar datele de marți au arătat că importurile Chinei s-au contractat brusc în aprilie, în timp ce exporturile au crescut într-un ritm mai lent, semnalând o cerere internă slabă.

”Prețul petrolului pare să fie limitat între 70 de dolari și 82 de dolari, până când vedem clarificarea faptului că cererea asiatică este intactă”, a declarat Dennis Kissler, vicepreședinte senior de tranzacționare la BOK Financial.

Piețele urmăresc comentariile președintelui american Joe Biden și ale parlamentarilor republicani de vârf, cu privire la creșterea plafonului datoriilor americane de 31.400 miliarde de dolari, temându-se de o incapacitate de plată fără precedent dacă Congresul nu acționează în trei săptămâni.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret