Romgaz vrea să încheie provizoratul actualei conduceri: recrutează un CEO, un director general adjunct și un director economic. Criterii de candidatură restrictive

Romgaz vrea să încheie provizoratul actualei conduceri: recrutează un CEO, un director general adjunct și un director economic. Criterii de candidatură restrictive
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 9 mai 2023

Cel mai important producător autohton de gaze, Romgaz, a declanșat procedurile aferente recrutării unei noi conduceri executive, a unui nou CEO, a unui nou director general adjunct și a unui director economic, perioada de depunere a candidaturilor urmând să expire miercuri, 10 mai. Condițiile impuse sunt unele pretențioase, recrutarea urmând a fi făcută probabil din rândul actualei conduceri sau, eventual, a conducerilor unui număr extrem de limitat de companii din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, candidatul pentru postul de CEO va trebui să aibă, pe lângă minimum 10 ani de experiență profesională (în domeniul producerii sau comercializării gazelor, probabil - n.r.), și minimum 2 ani experiență de administrare/conducere, și anume să fi fost “membru al Consiliului de Administrație și/sau Director în cadrul unor societăți listate și/sau emitente de obligațiuni la bursă, cu cifra de afaceri anuală de peste 300 milioane euro și cu cel puțin 2.000 de salariați”.

Comparativ cu condițiile impuse în concursul declanșat în cursul anului 2018 pentru aceeași poziție, cerința privind cifra de afaceri a companiei din care provine candidatul a fost majorată de la 50 milioane euro la 300 milioane euro.

OFICIAL De ce a semnat Romgaz tot cu Duro Felguera pentru finalizarea mult-întârziatei centrale noi de la Iernut CITEȘTE ȘI OFICIAL De ce a semnat Romgaz tot cu Duro Felguera pentru finalizarea mult-întârziatei centrale noi de la Iernut

În România, în 2020 de exemplu, doar aproximativ 100 de companii au avut cifre de afaceri de peste 300 milioane de euro.

Iar numărul companiilor de unde ar putea proveni potențialii candidați se diminuează considerabil ca urmare a unei alte condiții: “experiență dovedită în coordonarea contractării finanțării unor proiecte cu o valoare mai mare de 300 milioane euro”, în condițiile în care proiecte de această anvergură pot fi numărate pe degete.

Cerința este probabil justificată având în vedere proiectul de miliarde de euro, Neptun Deep, pe care ar trebui să-l realizeze Romgaz împreună cu partenerul său OMV Petrom, în apele adânci ale Mării Negre.

Din domeniul în care activează compania, cel al producției/transport gaze, doar două alte mari companii, OMV Petrom și Transgaz, îndeplinesc aceste criterii.

Oil Terminal: Peste jumătate din creșterea încasărilor de anul trecut se datorează invaziei ruse asupra Ucrainei CITEȘTE ȘI Oil Terminal: Peste jumătate din creșterea încasărilor de anul trecut se datorează invaziei ruse asupra Ucrainei

OMV Petrom a avut în 2021 o cifră de afaceri de 12,6 miliarde euro și peste 7.700 de angajați, iar Transgaz una de 500 milioane euro și aproximativ 4.000 de angajați.

Romgaz, la rândul său, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 2,6 miliarde euro și un număr de puțin peste 4.000 angajați.

Cele trei companii au derulat și proiecte de peste 300 milioane euro.

Cerințele pentru posturile de director general adjunct și director economic sunt similar de pretențioase.

În prezent, toate cele 3 poziții scoase la concurs sunt ocupate, provizoriu, cu mandate reînnoite repetat, din 4 în 4 luni, de Răzvan Popescu (cea de director general), de Aristotel Jude (cea de director general adjunct) și de Gabriela Trâmbițaș (cea de director economic provizoriu). Toți trei îndeplinesc, evident, condițiile solicitate de companie pentru ocuparea posturilor.

FOTO&DOCUMENT Terminal petrolier construit în România cu fonduri UE pentru alimentarea cu carburanți a Ucrainei. Proiect vândut de un fost fotbalist și un ex-director al Portului Constanța CITEȘTE ȘI FOTO&DOCUMENT Terminal petrolier construit în România cu fonduri UE pentru alimentarea cu carburanți a Ucrainei. Proiect vândut de un fost fotbalist și un ex-director al Portului Constanța

În cel mul 2 zile de la data finală a depunerii candidaturilor se elaborează lista lungă, pentru ca în cel mult alte 5 zile să fie redactată cea scurtă. După alte 5 zile, se “elaborează lista ierarhizată a candidaților din care se vor face propunerile de nominalizare”.

Romgaz vrea să încheie provizoratul actualei conduceri: recrutează un CEO, un director general adjunct și un director economic. Criterii de candidatură restrictive

Documentul prevede obligativitatea depunerii dosarelor de candidatură și în format electronic, pe adresa 109@pluri.ro, ceea ce sugerează că firma de recrutare cu care colaborează Romgaz este Pluri Consultants SRL.

EXCLUSIV Bruxelles-ul a atacat ″semi-reglementarea″ vânzărilor producătorilor de energie electrică din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Bruxelles-ul a atacat ″semi-reglementarea″ vânzărilor producătorilor de energie electrică din România

Firma a mai avut contracte cu ministere, autorități și companii la care acesta este acționar, printre care CE Oltenia, Tarom și Electrica.

În 2021, Pluri Consultants SRL a avut 4 angajați și un profit net de 343.110 lei la o cifră de afaceri de 855.227 lei, firma fiind înființată în ianuarie 2020.

FOTO Un senator PNL fost șef la Distrigaz și E.ON, numit în conducerea ANRE CITEȘTE ȘI FOTO Un senator PNL fost șef la Distrigaz și E.ON, numit în conducerea ANRE

Acționari sunt Popescu Ioana Mădălina - 90%, care este și administrator, și Popescu Constantin - 10%.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
recrutare
ceo
director economic
director general