Prețurile petrolului au scăzut vineri cu 2%

Prețurile petrolului au scăzut vineri cu 2%
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2022

Prețurile petrolului au scăzut vineri cu aproximativ 2%, pe fondul așteptărilor că întreruperile livrărilor SUA din Golful Mexic vor fi pe termen scurt, în timp ce temerile de recesiune au umbrit perspectivele cererii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 1,47 dolari, sau cu 1,5%, până la 98,13 dolari pe baril, în timp ce prețul țițeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 2,08 dolari sau cu 2,2%, până la 92,26 dolari pe baril.

Ambele contracte au avansat joi cu peste 2%.

Consiliul Concurenței își prezintă calculele: Cu cât a scăzut prețul benzinei în ultima lună CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței își prezintă calculele: Cu cât a scăzut prețul benzinei în ultima lună

”Ne retragem puțin după marea ascensiune de ieri”, a spus Phil Flynn, analist la grupul Price Futures, citat de News.ro. Prețul petrolului Brent a crescut cu 3,5% săptămâna aceasta, după o scădere de 14% săptămâna trecută, din cauza temerilor că inflația și ratele dobânzilor în creștere vor afecta creșterea economică și cererea de combustibil.

Cotația petrolului WTI a urcat cu 3,7%.

Un oficial portuar din Louisiana a declarat că până la sfârșitul zilei de vineri urma să fie înlocuită o piesă de conductă de petrol deteriorată, ceea ce va permite reluarea producției la șapte platforme petroliere offshore din Golful Mexic al SUA.

Joi, principalul producător de petrol din Golful Mexic din SUA, Shell, a declarat că a oprit producția la trei platforme de mare adâncime din regiune. Cele trei platforme sunt proiectate pentru a produce în total până la 410.000 de barili de petrol pe zi.

Piața a absorbit, de asemenea, opinii contrastante referitoare la cerere din partea Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și Agenției Internaționale pentru Energie (AIE).

viewscnt
Afla mai multe despre
preț
petrol
țiței
brent
wti