Prețurile petrolului au urcat la cele mai ridicate niveluri din 2019

Prețurile petrolului au urcat la cele mai ridicate niveluri din 2019
scris 2 apr 2019

Prețurile petrolului au urcat luni la cele mai ridicate niveluri din 2019, după semnale pozitive din economia mondială și oferta mai scăzută, care au făcut ca ambele contracte de referință, Brent și WTI, să înregistreze cele mai mari creșteri trimestriale din ultimii aproape zece ani, transmite Reuters.

Prețul petrolului Brent, cu livrare în iunie, a avansat luni cu 1,49 dolari, respectiv cu 2,2%, la 69,07 dolari pe baril, după ce a atins 69,12 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel după luna noiembrie. În perioada ianuarie-martie, cotația petrolului Brent a avansat cu 27%, scrie News.ro.

Aramco a fost cel mai mare producător de petrol în 2018 CITEȘTE ȘI Aramco a fost cel mai mare producător de petrol în 2018

Cotația petrolului WTI, de referință la bursa din New York, a crescut cu 1,45 dolari, respectiv 2,45%, la 61,59 dolari pe baril, după ce a atins cel mai ridicat nivel din ultimele aproape cinci luni, de 61,64 dolari pe baril. Petrolul WTI a consemnat o creștere a prețului de 32% în primul trimestru.

Creșterea cotațiilor a fost determinată de datele pozitive referitoare la industria prelucrătoare din China și Statele Unite, cele mai mari două economii ale lumii.

În plus, Statele Unite și China au anunțat că au făcut progrese în negocierile comerciale încheiate vineri la Beijing, iar Washingtonul a anunțat că negocierile su fost ”oneste și constructive”.

Consiliul de Stat al Chinei a anunțat că va continua să suspende introducerea unor tarife suplimentate pentru vehiculle și componentele importate din Statele Unite, în semn de bună-credință în urma deciziei SUA de amânare a majorării tarifelor aplicate importurilor de produse chinezești.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret