Prețurile petrolului revin la creștere; analiștii spun că orice scădere este văzută drept o oportunitate de cumpărare

Prețurile petrolului revin la creștere; analiștii spun că orice scădere este văzută drept o oportunitate de cumpărare
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 dec 2016

Prețurile petrolului au revenit la creștere în timpul tranzacțiilor de luni, iar cotația țițeiului Brent a atins un nou maxim al ultimelor 16 luni, inversând declinul din primele ore ale dimineții, traderii văzând în orice scădere o oportunitate de cumpărare, potrivit analiștilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația petrolului Brent, de referință la bursa din Londra, a urcat până la 55,20 dolari pe baril, fiind ulterior tranzacționat în creștere cu 1,1%, la 55,08 dolari pe baril, scrie News.ro.

Optimismul investitorilor legat de perspectivele echilibrării cererii și ofertei pe piața petrolului continuă, în urma acordului de săptămâna trecută al membrilor OPEC pentru reducerea livrărilor.

În urma acordului de miercuri al OPEC, cotația petrolului Brent a avansat cu 19%, iar cea a petrolului WTI, de referință în SUA, cu 16%.

Prețul petrolului WTI este în creștere cu 1%, la 52,22 dolari pe baril.

”Se pare că orice scădere este văzută ca o oportunitate de cumpărare”, a spus Carsten Fritsch, analist la Commerzbank în Frankfurt.

Rusia a înregistrat în noiembrie cea mai mare producție de petrol de după căderea URSS CITEȘTE ȘI Rusia a înregistrat în noiembrie cea mai mare producție de petrol de după căderea URSS

OPEC a convenit reducerea producției de petrol cu 1,2 miliarde de barili pe zi, în timp ce statele din afara organizației vor restrânge la rândul lor livrările cu alte 600.000 de barili pe zi.

O mare incertitudine vine însă din SUA, unde rezistența producătorilor de petrol de la exploatările de șist la scăderea prețurilor a depășit așteptările.

Goldman Sachs anticipează că producția de petrol a SUA va scădea în acest an cu 620.000 de barili pe zi, dar în 2017 va crește cu 55.000 de barili pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol