Prețurile petrolului scad, influențate de criza din jurul președintelui american Trump

Prețurile petrolului scad, influențate de criza din jurul președintelui american Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2017

Prețurile petrolului sunt în scădere, joi, începând să fie influențate de turbulențele politice din jurul președintelui american Donald Trump, chiar dacă au apărut semne că producția de țiței a Satelor Unite începe să scadă, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursele au scăzut la nivel mondial, investitorii renunțând la activele riscante dn cauza celei mai grave crize traversate de Trump în mandatul său, scrie News.ro.

Criza politică americană anulează efectul pozitiv al declinului stocurilor de țiței ale SUA, pentru a șasea săptămână consecutiv, și a producției de petrol a SUA pentru prima oară în ultimele 13 săptămâni, punând capăt celei mai lungi serii de creșteri de după 2012.

Investitorii sunt agitați de incertitudinile politice, pe fondul îngrijorărilor în creștere legate de soliditatea economiei mondiale. Pe piața petrolului, Rusia și Arabia Saudită au anunțat în această săptămână că sunt pentru prelungirea acordului OPEC și al altor producători de a prelungi acordul de limitare a producției până în martie 2018.

Prețurile petrolului au scăzut de când au atins un maxim al ultimelor 19 luni, în februarie, din cauza speculațiilor că producția mare din SUA le va contracara eforturile.

EXCLUSIV Producătorii de gaze vor fi obligați să comercializeze întreaga producție pe piețele centralizate administrate de un singur operator CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Producătorii de gaze vor fi obligați să comercializeze întreaga producție pe piețele centralizate administrate de un singur operator

”Turbulențele din jurul lui Trump ar putea să își pună amprenta asupra pieței petrolului”, a declarat Min Byungkyu, analist la Yuanta Securities Korea în Seul.

Prețul petrolului WTI, de referință pe piața americană, cu livrare în iunie, a scăzut cu până la 29 de cenți, la 48,78 dolari pe baril, fiind cotat ulterior la 48,96 dolari pe baril la bursa din New York. Cotația a urcat miercuri cu 41 de denți, la 49,07 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din 28 aprilie.

Cotația petrolului Brent, cu livrare în iulie, a scăzut cu 13 cenți, la 52,08 dolari pe barili, la bursa din Londra. Contractele au avansat miercuri cu 56 de cenți, respectiv cu 1,1%, la 52,21 dolari pe baril.

Stocurile de țiței din SUA au scăzut săptămâna trecută cu 1,75 milioane de barili, la 520,8 milioane de barili, față de un nivel record de 535,5 milioane de barili la sfârșitul lunii martie. Producția de petrol a SUA a scăzut la 9,3 milioane de barili pe zi, potrivit datelor publicate miercuri de Agenția Internațională pentru Energie.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
petrol