Producția totală de hidrocarburi a OMV Petrom a stagnat în primul trimestru, dar în termeni anuali a scăzut cu 2,8%

Producția totală de hidrocarburi a OMV Petrom a stagnat în primul trimestru, dar în termeni anuali a scăzut cu 2,8%
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2017

Producția totală de hidrocarburi a OMV Petrom, companie controlată de grupul austriac OMV, a stagnat în primul trimestru, la 170 milioane barili echivalent petrol (bep), față de trimestrul anterior, dar față de aceeași perioadă a anului trecut a scăzut cu 2,8%, potrivit datelor preliminare publicate marți de grupul austriac OMV.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe segmentul downstream, rata de utilizare a rafinăriilor OMV Petrom a scăzut ușor comparativ cu trimestrul anterior, de la 96% la 95%, dar este peste nivelul de 94% din primele trei luni din 2016, scrie News.ro.

La nivelul grupului OMV, producția totală de hidrocarburi a crescut cu 6,3% în primele trei luni ale anului, de la 315 milioane de bep în trimestrul patru al anului 2016 la 335 milioane de bep. Față de primul trimestru al anului trecut, producția a avansat de la 312 milioane de bep.

Producția de țiței a grupului a urcat cu 11,4% față de trimestrul anterior, de la 158 milioane bep la 176 milioane bep. În primul trimestru al anului trecut, grupul OMV a produs 161 milioane de bep.

În cazul gazelor naturale, producția OMV Group a avansat de la 156 milioane de bep în intervalul octombrie-decembrie, la 158 milioane bep. În urmă cu un an, grupul a produs gaze naturale de 151 de milioane de bep.

Chiriile, mai mari decât ratele lunare prin programul Prima Casă pentru achiziția unei case CITEȘTE ȘI Chiriile, mai mari decât ratele lunare prin programul Prima Casă pentru achiziția unei case

Pe segmentul de rafinare, gradul de utilizare a rafinăriilor grupului a stagnat la 96%, comparativ cu trimestrul patru, dar a crescut de la 90% în primul trimestru al anului trecut.

Volumul total al vânzărilor de produse rafinate al grupului OMV a scăzut în primele trei luni la 6,54 milioane de tone, de la 7,87 milioane de tone în trimestrul anterior și 6,82 milioane de tone în urmă cu un an.

În schimb, volumul vânzărilor de gaze naturale al grupului, în TWh, a urcat la 32,2 TWh, de la 29,8 TWh în trimestrul patru.

Producția netă de electricitate a fost de 1,74 TWh în primele trei luni, față de 1,78 TWh în trimestrul precedent și 0,78 TWh în intervalul similar al anului 2016.

Grupul OMV va publica rezultatele financiare aferente primului trimestru în luna mai.

OMV Petrom a realizat în 2016 un profit net de 1,04 milioane lei (circa 231 milioane euro), după pierderi înregistrate în anul precedent, pe fondul reducerii vânzărilor cu 10%, la 16,25 miliarde lei (3,6 miliarde euro).

Compania OMV Petrom este controlată de grupul austriac OMV, care deține 51% din acțiuni. Ministerul Energiei are o participație de 20,6%.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom