Profitul Rosneft s-a dublat în trimestrul patru față de cel de-al treilea, susținut de revenirea prețurilor petrolului

Profitul Rosneft s-a dublat în trimestrul patru față de cel de-al treilea, susținut de revenirea prețurilor petrolului
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2017

Profitul net al gigantului industriei petroliere ruse Rosneft s-a dublat în trimestrul al patrulea față de cel de-al treilea, la 52 de miliarde de ruble (899 milioane dolari), susținut de revenirea prețurilor petrolului și producția mai mare, datorată preluării companiei Bashneft, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile au avansat cu 21,4%, la 1.490 de miliarde de ruble, scrie News.ro.

În 2016, profitul net al Rosneft a scăzut cu 49% față de anul precedent, din cauza declinului prețului mediu al țițeiului.

Producătorii de petrol din Rusia au fost ajutați în perioada prețurilor scăzute ale petrolului de sistemul fiscal care oferă facilități pentru astfel de situații și de cotația redusă a rublei, care a menținut costurile la un nivel scăzut.

Hidroelectrica a obținut în 2016 un profit brut istoric, de 1,5 miliarde lei, la o producție de 17,2 TWh CITEȘTE ȘI Hidroelectrica a obținut în 2016 un profit brut istoric, de 1,5 miliarde lei, la o producție de 17,2 TWh

Rosneft a cumpărat în toamna anului trecut o participație de control la producătorul de petrol de dimensiuni medii Bashneft, care îi va aduce economii de 40 de miliarde de ruble.

viewscnt
Afla mai multe despre
rosneft
petrol