Protest cu succes: Angajații Complexului Energetic Oltenia au renunțat la greva foamei, obținând o creștere salarială

Protest cu succes: Angajații Complexului Energetic Oltenia au renunțat la greva foamei, obținând o creștere salarială
scris 25 oct 2017

Cei peste 40 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia care au declanșat, marți, greva foamei au renunțat la protest, după ce în urma negocierilor cu directorii companiei le-au fost aprobate creșteri salariale de la 1 decembrie.

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldarușe, a declarat, pentru News.ro, că negocierile cu directorii Complexului Energetic Oltenia au început marți seară și s-au încheiat după miezul nopții, când părțile au ajuns la o înțelegere privind majorarea veniturilor angajaților, arată news.ro.

“Conducerea companiei a aprobat constituirea unui fond de promovare pentru reducerea diferențelor salariale dintre angajații care fac aceeași muncă și, în același timp, s-a aprobat un adaos salarial cu încadrarea în bugetul de venituri și cheltuieli pe acest an. Nu a fost specificată o sumă exactă pe care o vor promi în plus angajații, vom vedea în decembrie situația fondurilor disponibile”, a declarat Căldarușe.

Guvernul demarează operațiunea \ CITEȘTE ȘI Guvernul demarează operațiunea "dividende pentru salarii", băgând mâna mai adânc în profitul Transgaz

Imediat după anunțarea rezultatului negocierilor, în cursul nopții, cei care se aflau în greva foamei au decis să renunțe la protest.

Astfel, miercuri, toți angajajații au revenit la serviciu după programul obișnuit.

Aproximativ 40 de angajați ai Complexul Energetic Oltenia (CEO) au intrat în greva foamei, marți, nemulțumiți de nivelul salariilor în raport cu condițiile de muncă, potrivit liderului Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldarușe. Oamenii susțin că producția a crescut, mulți dintre mineri au plecat, dar salariile au rămas la 1.400 – 1.700 de lei, în timp ce ale conducerii au crescut constant.

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldarușe, spune că principala solicitare a sindicaliștilor este majorarea tuturor salariilor, începând cu 1 decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
oltenia
greva